Vloer in de serre

Florah

  • #1
Hallo,

Ik ben een leek op het gebied van vloeren en beton, maar ga toch een tegelvloer in onze serre leggen. Hierover heb ik een aantal vragen.
Onder het huidige laminaat ligt reeds een betonnen vloertje. Er zitten flink wat scheurtjes in, dus slecht gelegd. Het ligt ook alles behalve waterpas.....
Nu moet ik het geheel eerst flink gaan ophogen (Ca 4 cm)
en waterpas leggen. Egaliseercement is dus volgens mij geen optie. Ik wil een betonnenvloertje er bovenop leggen.
Moet ik gebruik maken van een krimpnet?
Moet ik folie op het bestaande beton leggen of kan ik het aanbranden?
De serre is al een soort bak, dus bekisting is niet nodig, lijkt mij, maar ik moet wel reilatten aan de muren bevestigen om de vloer waterpas te kunnen maken. Kan ik die reilatten laten zitten naderhand? ( als ik het beton tot boven de reilaten laat komen?)

Bij het storten gaan er twee verwarmingsbuisjes de vloer in, die dus ca 4 cm in het beton komen te liggen. dien ik ze te beschermen en zoja, waarmee?

Na het egaliseren ga ik er portugese tegels opleggen, die ik moet lijmen. ( dus niet rechtsreeks in de betonmortel) Hoelang kan of moet ik daar mee wachten. Moet het beton uitharden ( 23 dagen) of kan ik het na drie dagen al gaan lijmen?

Als iemand me hierover informatie kan geven of handig tips.....
Graag.

Groeten,
Florah.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zitten flink wat scheurtjes in, dus slecht gelegd.
In z'n algemeenheid betekent dit de vloer eruit breken en opnieuw beton storten, u kunt dan gelijk vloerisolatie aanbrengen.
Het is jammeer van het werk en geld om tegel op deze vloer te leggen i.v.m. de kans op scheuren dat de opgehoogde vloer vrijwel zeker gaat doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu