Vloer egaliseren over lijmresten vloerbedekking

S.T.A.L.K.E.R.

 • #1
Hallo allen,

Ik heb de vloerbedekking uit de slaapkamer verwijderd, deze zat nog over de hele vloer verlijmd. Op de foto is een rode streep te zien. vanaf het kozijn tot aan de streep loopt het ongeveer 8 tot 10mm af. het lijkt er op dat de dekvloer richting de stellat (of dorpel, maar ik zou eerder zeggen stellat) van het kozijn is gesmeerd. Echter hierop lag een laminaatvloer en deze wil ik hier ook weer terugleggen (nieuw laminaat). Waar ik echter bang voor ben is dat deze weer flink open gaat staan ter hoogte van het kozijn (omdat het hier omhoog loopt) en wil daarom de vloer egaliseren. Het is een dure aangelegenheid, maar beter nu aanpakken dan later spijt van hebben.

De vraag is: er zit nu dus lijmresten over de vloer heen. Wat moet ik hiermee doen? Kan ik hier overheen egaliseren, moet ik eerst de vloer schuren, kan ik af met een primer/voorstrijk (of bestaat dat niet voor deze toepassing).

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.T.A.L.K.E.R.

  • #2
  Omdat ik er zelf veel waarde aan hecht om een beantwoord topic te vinden:

  Ik heb de vloer afgeschuurd met een diamante komschijf op mijn haakse slijper (asgat 22,23. Schijf 125mm). Hiervoor heb ik wel de beschermkap moeten verwijderen, tref hiervoor de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen. Het is een ontzettende stofbende, ik zou iedereen adviseren om een betonschuurmachine te huren met bijpassende stofzuiger.

  De lijm zelf stof niet heel erg maar ruikt wel (heb een stofkapje ffp3 gebruikt, daardoor geen last). De dekvloer stoft alleen wel heel erg, je merkt vanzelf wanneer de lijm er af is :roll:. Uiteindelijk kwamen er van deze kamer (circa 11m2) 2x een 12 liter emmer aan stof uit.

  Ik heb beide diamante komschijven gebruikt, maar de bovenste is stukken beter (resoneert veel minder, gaat veel plezieriger over de vloer heen)
  Inmiddels is de vloer geëgaliseerd, op de meeste plekken (achter de rode streep) moest 15mm bij om hem vlak te krijgen. (10 zakken van 25KG gebruikt)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu