Vloer egaliseren na verwijderen lijmresten

wutru040

 • #1
Goedemiddag iedereen,

Onlangs heb ik een klus op werkspot geplaatst. Het gaat hier om het leggen van een nieuwe PVC (volledig verlijmen) vloer (+- 45 m2) in visgraat motief (origineel hè :P). Ik krijg nogal uiteenlopende offertes. Er ligt momenteel een volledig verlijmde PVC vloer in, die je er redelijk makkelijk uit kan trekken. Ik heb namelijk al enkele stroken verwijderd om te kijken hoe makkelijk dit ging. Nu heb ik een aantal vragen:

- Moet je de ondervloer (beton) opnieuw egaliseren? Ik krijg namelijk verschillende reacties op mijn klus. De ene partij zegt dat dit wel moet en de andere partij zegt weer van niet, mits de ondergrond recht is en vrij van lijmresten. Scheelt nogal in de kosten, maar ik krijg dus niet echt een eenduidig antwoord..
- Hoe kan je het beste de lijmresten verwijderen? Door te schuren of zijn de lijmafbijtmiddeltjes van bijv. HG goed genoeg?

Ik ben benieuwd naar de antwoorden!

Met vriendelijke groet,

Wouter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Nth

  • #2
  Is je vloer toen der tijd met egaline geëgaliseerd?
  Dat kan je zien als de vloer glad is met kleine korrel, zoals bv een gestuukte muur en is vaak helder grijs. Of is het standaard beton, ruwer met grotere korrel en kratertjes?

  Grote kans dat er egaline op ligt omdat het een uitstekende ondergrond is om pvc op te plakken. Als er al egaline op ligt dan hoef je niet meer te egaliseren en moet je de lijmresten gewoon goed weghalen. Je hebt idd speciale lijmverwijderaars. Afkrabben kan met een plamuurmes of vloerkrabber (foto). wel ervoor zorgen dat je geen krassen of happen maakt, dan moet dat weer gerepareerd worden.

  Als er geen egaline ligt zou ik het zeker in overweging nemen dat te laten doen.

  color-expert-color-expert-behang-en-vloerkrabber-s.jpg


  En visgraad is nog steeds mooi hoor ;-)
   
  Laatst bewerkt:

  wutru040

  • #3
  Super bedankt voor je reactie. Het is sowieso een egaline ondervloer, zie foto. Met een krabber krijg ik die lijm er niet van af. Lijm is doorzichtig en mega plakkerig (goh). Geen harde laag die je er makkelijk af krabt. Wat is dan wijsheid met het verwijderen van deze lijmlaag? En hecht de volgende lijmlaag goed als je er nu met anti lijm middeltjes op gaat smeren?

  6C37B8DF-5D44-4CB0-9AF0-342AB4E25025.jpeg
   

  robdeb

  • #4
  De gemiddelde stoffeerder zal dit gewoon opnieuw geëgaliseerd willen hebben. PVC vloeren worden, zeker bij warmer weer of gebruik van vloerverwarming, een beetje week en zakken dan over iedere oneffenheid in de ondergrond heen. Dat ziet er lelijk uit, maar maakt ook dat het pvc sneller slijt. Dus: primen, laagje egaline erop, schuren en dan lijm erop en plakken maar!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu