Vloer/dak vrijstaande kelder

Weirdo

  • #1
Ik heb het idee opgevat om in m'n tuin een halfverzonken kelder (3 bij 6 meter) te bouwen (120 cm in de grond, 120 boven de grond) waarbij het dak van de kelder als terras gaat dienen, zodoende wil ik hier een betonnen dak op.
omdat deze plaats niet meer te bereiken is met zwaar materiaal moet alles naar daar gedragen (eventueel met een kruiwagen) worden
mijn vraag is nu is er een systeem in de handel wat ik kan gebruiken om als basis voor m'n dak te dienen (en daar naderhand beton op stort) of moet ik gewoon een complete bekisting maken?
kan ik bijvoorbeeld zo'n combinatievloer gebruiken?
of is alleen een kanaalplaat vloer hier voor geschikt en zo ja wat weegt zo'n plaat?
bij voorbaat dank voor alle adviezen en tips !!
 

Fiesiekus

  • #2
Ik zou een constructeur e.e.a. laten doorrekenen. Alleen al de opwaartse kracht van het grondwater (in het ongunstigste geval 18 ton) en het storten van de betonvloer vergen de nodige hoofdbrekens. Daarna komt de rest nog....typisch makkelijker gezegd dan gedaan.
 

Weirdo

  • #3
Dit gaat alleen over het dak de vloer ligt er al (25 cm beton) en aan de muren wordt gewerkt (2 X 9cm betonblokken ) samen een 12,5 kuub beton dus gewicht is er genoeg( er komt nog het dak en nog een terrasmuur aan één kant bij)
het gaat me over de dakconstructie: kan ik hier een combinatie vloer voor gebruiken? of een kanaalplaat vloer als die te tillen is?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als je het wilt kunnen tillen zijn er twee opties.

de genoemde combinatie vloer (wel met de licht beton elementen)
of een staalplaat betonvloer

breedplaat kan je niet tillen hiervoor is een kraan nodig
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu