Vloer storten over isolatie en dakleer?

Basbasbas

  • #1
Van ons dakterras op de derde verdieping ga ik een extra kamer maken. Op het betonnen dak van de tweede verdieping ligt een dikke laag isolatie (donkergeel, waarschijnlijk PUR oid), daaroverheen bitumen dakleer en daar op liggen dan weer als dakterrasvloer stoeptegels.

Het zou een enorme partij sloopwerk schelen als ik simpelweg een nieuwe vloer zou kunnen storten over deze stoeptegels heen (en dus lekker de isolatie, dakleer en de tegels laat zitten). Zou dat kunnen? Moet ik dan wapening gebruiken? En hoe dik zou de vloer moeten zijn?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2

Basbasbas

  • #3
Yep! Precies hetzelfde dakterras! Hoewel ik moet zeggen dat het nu wat meer op een 'kamer' begint te lijken; de balken van 7x22 zijn door een constructeur goedgekeurd en geplaatst, OSB ligt er ook al op. Stenen zijmuren en onderkant heb ik sinds gisterenavond ook staan. Van het weekend het kozijn en het dak (dak laat ik doen) en dan ben ik dicht!

Daarna de binnenkant ... zoals de vloer!

En natuurlijk heb ik daar ook weer vragen over. Dit forum is echt een uitkomst voor mensen als ik, wel handig, veel willen leren, maar zeker niet met genoeg kennis! Dus bij deze aan iedereen die wel eens antwoord geeft op een vraag een echt ontzettend dikke pluim :super:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Lijkt me handiger als je even kijkt hoe het verschil is en gaat worden tussen de vloeren onderling. :wink:
 

Basbasbas

  • #5
Dat is inderdaad geen slecht plan! Maar hoe dan ook moet ik een nieuwe vloer storten tot de hoogte die ik nodig heb, ofwel op de tegels , of op het beton van de tweede verdieping. Dat laatste liever niet, want dan moet ik veel slopen, afvoeren en extra beton maken.

Dus zou ik de vloer kunnen storten op de isolatie/dakleer/tegels??
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Kan die nieuwe houten vloer het gewicht van extra beton aan? En de muren/fundering eronder?

Die tegels kan je in ieder geval weghalen, want dat is alleen gewicht.
Dakbedekking kan misschien voor vochtproblemen zorgen, al denk ik het niet als de ruimte eronder en boven verwarmd worden.

Persoonlijk ben ik nooit zo van overbodige dingen laten zitten. In de toekomst kom je het altijd weer tegen (of een volgende bewoner). Hoeveel werk is het nou echt om het weg te halen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu