Vloer blijft koud, ook huis warmt niet op

Martijnnnn

 • #1
Hi allemaal!

Helaas zit ik met een probleempje, we hebben een huis gekocht maar de vloerverwarming lijkt niet veel te doen. Helaas is contact met de oude eigenaar vanwege de verkoopconstructie niet mogelijk dus ik dacht toch even kijken of iemand hier meer weet voordat ik iemand inschakel.

Het geval:
- We hebben alleen vloerverwarming
- Het betreft een WTH systeem
- Ik kan geen pomp vinden, dus ik denk dat de cv ketel rondpompt?
- De aanvoer heeft op 35 gestaan, toen stond de retour net onder de 30. Echter heb ik gisteren de aanvoer op 40 gezet ter test en de retour is geen graad warmer geworden
- Het retour blok zit tegen het aanvoer blok aam, dus ik vermoed dat dit warmte doorgeeft zonder rond te pompen

Mijn vermoeden is dat er niet goed rondgepompt wordt. De ketel geeft aan dat die heet wordt (ik heb wel 80+ graden in beeld gezien). Ik vraag me ook af wat het kastje doet die nu op de retour buis zit (wit). Hieronder zit zo'n pennetje om temperatuur te meten en een kabel die zowel naar het ontvanger kastje van de vloerverwarming gaat als naar de cv.

Hierbij de foto's:
IMG_20211024_175712.jpg

IMG_20211024_175725.jpg

IMG_20211024_175718.jpg

IMG_20211024_175432.jpg


Alle ideeën zijn welkom! Alvast bedankt.
 
Laatst bewerkt:

Auto-Geen

 • #2
De thermostaat knop met losse voeler die in de aanvoer zit hoort daar niet en verstoort je hele systeem. Deze verdeler moet gevoed worden met max 50 graden water. Die temperatuur instellen op de ketel en de knop met afstandsvoeler losmaken.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
 • #3
Wij werken nooit met deze fabrikant (en heb daar ook zo mijn redenen voor).
Hoe de installatie hier is uitgevoerd komt mij nogal "vreemd" over.
Dat hier op een cv-ketel die 80 graden levert geen verdeler met pomp en wat extra beveiligingen zit is erg "vreemd" en komt mij niet erg professioneel over.
Ik kan niet zien waar die gekrulde draadjes vandaan of naartoe gaan. Mogelijk vanaf de zoneregelingskast en wordt hier een klep bediend die de aanvoerleiding opent of sluit. Maar dat is dan m.i. wel verkeerd aangesloten.
De plaats van temperatuurvoeler, die op de retourleiding zit lijkt mij ook niet juist.
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #4
De rechter thermometer staat ook op een hele hoge temperatuur, of blijft die misschien hangen?
 

Martijnnnn

 • #5
Nee dat klopt, ik heb de aanvoer ook naar 40 gedraait omdat het huis niet warm werd. Dus vandaar de hoge temperatuur op de aanvoer termometer.

Balen om te horen dat jullie nooit met deze fabrikant werken, ik had helaas geen keuze, het zit in m'n gekochte huis :(

De gekrulde draadjes gaat er 1 naar de receiver met de lampjes en 1 naar de ketel. Zou het witte kastje (temperatuurvoeler?) Op de aanvoer moeten zitten? En wat is het nut van dit kastje? :)

Het ijzeren draadje (uit de thermostaatknop die op 40 staat) gaat in de aanvoerbalk rechts.

Bedankt voor jullie reacties!

Aanvulling: De bypass die net voor de thermostaatknop zit, zit ook helemaal dicht zo lijkt het. Zou deze niet op 0,2 bar moeten staan? Zodra ik deze iets open draai gaat er per direct water stromen.
IMG_20211128_142255.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #6
Achja elk bedrijf heeft zo zijn eigen voorkeuren met welk merk of materiaal ze werken.
Heeft vaak ook te maken met prijstechnische inkoop en winst dat ze er op kunnen maken.
Het wil daarom niet zeggen, dat het merk wat bij jou hangt slecht is.
Maar vaak ligt de fout hoe het aangelegd wordt door het bedrijf die het installeert en hun vak kennis.
Dus bij jou zal er iets niet goed aangelegd zijn, maar daar heb ik geen verstand van en laat dat aan de specialisten over.
 
 • Like
Waarderingen: Martijnnnn

Martijnnnn

 • #7
Helaas nog steeds geen werkend systeem :( Ik weet vrij zeker dat de flow van het water een probleem is. De themostaatknop met voeler gaat gewoon dicht door de hitte en klaar is het met de waterflow.

Ik heb geprobeerd de cv te tweaken naar maximaal 35 graden, maar deze loopt na instellen gewoon weer gezellig op naar 55 graden. Resultaat is weer te warm water, invoer temperatuur loopt op en thermostaatknop slaat dicht om een te warme vloer te voorkomen.

Tot slot vraag ik me af wat die andere voeler doet, het witte kastje. Deze zit verkeerd geplaatst aldus @Degooyer, maar waar moet die dan wel? En deze loopt met draadjes naar de cv ketel en de receiver van de vloerverwarming. Dus door dit draadje gaat de aansturing vd ketel, maar wat doet de voeler extra en is dat misschien het probleem?

Wie heeft er nog ideeën? :super:

Thanks voor het meedenken allemaal!
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #8
zit er geen sticker op de ketel van het bedrijf dat de onderhoud doet?
bel die eens.
zij kunnen je vast vertellen hoe het zou moeten werken
 

Martijnnnn

 • #9
Helaas geen sticker van het bedrijf. Ik heb ook al alle verkoopdocumenten doorgespit maar ook daar staat niks in. Dus dan wordt het een bedrijf inschakelen die zich ook moeten gaan inlezen. Uiteraard als het niet lukt ga ik dat doen :)
 

liviu2004

 • #10
Dat witte kastje is een maximaalthermostaat D554.

“De maximaalthermostaat kunt u gebruiken als beveiliging wanneer de installatie is aangesloten op een hoge temperatuur warmteopwekker. De maximaalthermostaat vebreekt het contact me de warmteopwekker indien deze water meet met een hogere temperatuur dan 57°C. De thermostaat dient handmatig gereset te worden om het systeem weer te laten werken.”
 

Martijnnnn

 • #11
Ah bedankt! Dat is het laatste onderdeel gevonden :cool: Blijkbaar dus een beveiliging om te voorkomen dat er na de thermostaatknop te warm water in komt.

Dat houd dus echt in dat ook dit kastje geen probleem kan veroorzaken...
 

liviu2004

 • #12
Verder deze is een LTS verdeler, dus laag temperatuur.
 

liviu2004

 • #13
1160B027-0991-454A-B40A-4E5F6F2022FD.png
5B95FDE8-E064-4FC9-B43B-86562A2FEE18.png
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #14
welk merk en type ketel hangt er?
als de pomp in de ketel modulerent is kijk dan eens wat her minimale toerental is dit zou als er verder geen pomp aanwezig is zo rond de 70 a 80 % moeten zijn tevens de maximale aanvoertemperatuur instellen op 40 graden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu