Vloer badkamer - aarding en tegelwerk

Jan2000

  • #1
Ik wil de vloer van mijn badkamer gaan betegelen. Twee lagen oude tegels zijn weggehaald. Onder het douchegedeelte is een derde laag tegels tevoorschijn gekomen (laat ik liggen), de rest van de vloer lijkt cementachtig.
  1. Waarmee kan ik de vloer het beste vlak maken als ondergrond voor het tegelwerk?
  2. Moet de aardmat ook onder de tegels van het douchegedeelte doorlopen als ik geen douchebak plaats? En als ik wel een douchebak plaats?
  3. Mijn badkamer is wat breder dan de aardmat; is het erg als de aardmat rondom 10 cm van de muur afligt?
  4. Hoe bevestig ik de aardmat het beste aan de blanke aardedraad die naar het centraal aardpunt loopt?
  5. Moet de aardmat eerst uitgerold worden, dan laagje beton erover, en dan tegellijm en tegels? Of moet de aardmat direct onder de tegels komen te liggen?

Hopelijk heeft iemand hier ervaring mee.
 

Chathanky

  • #2
  1. Een gietvloer?
  2. Nee, bij een douchebak, ja geen douchebak.
  3. 10 cm is te overzien en zal de aarding niet dramatisch negatief beinvloeden.
  4. Met een vertinde aarddraad van 4 mm2, breng deze naar het punt en daar bevestig je hem aan de aardrail, kom je een aansluitpunt te kort vervang het aardblok voor 1 met voldoende aansluitpunten.
  5. Het is van belang dat de mat goed contact oppervlak met de vloer krijgt, dit is het makkelijkste te verkrijgen als deze in de dekvloer komt te liggen en niet op de lijmlaag van de tegels want dan is deze meestal nog deels zichtbaar en verliest de mat z'n geleiding tov. de vloer.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
4. Er zijn klemmen te krijgen waarmee je draad vastknelt aan je aardmat.
 

Jan2000

  • #4
4. Ok, kan ik dan gewoon een gaatje in de vloer maken en de klem er in leggen en dan dichtsmeren?

3. Waar ik dan niet mee te maken heb, maar wat ik me afvraag: hoe gaat dat dan wanneer je een bredere badkamer hebt? Moet je dan naar iedere aardmat een aparte draad leggen vanuit het CAP? Je mag ze niet doorverbinden lijkt mij.

5. Ok, met dekvloer bedoelt u gewoon de gietvloer neem ik aan? Dus mat neerleggen, gietvloer eroverheen (zodat de mat niet meer zichtbaar is) en vervolgens tegellijm en tegels.
Is er misschien nog een handig truukje om de mat op z'n plaats te houden voordat hij ingegoten wordt? Vrij lastig om hem vlak te houden, het is een soort gaas dus het wipt altijd wel wat omhoog.

Dank voor het meedenken!
 

Gerrit

  • #5
De klem kan ingesmeerd worden

Met de juiste klem zijn de matten door te verbinden

Inderdaad de mat in de mortel gieten. Als je snoerclipjes koopt met een korte dikke spijker, nagel je hem zo vast op de vloer.

Sukses
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu