Vliering zolder maken

Harrold16

 • #1
Hallo allemaal,

Dit is de eerste keer dat ik gebruik maak van dit forum. Ik ben een beginnende klusser maar alles in ons huis hebben we zelf gedaan.

Mijn vrouw en ik willen een vliering op de zolder. De zolder is rond de 3 á 4 meter hoog met aan beide kanten een schuin dak. de zolder is ongeveer
3.20 meter breed en 4 meter lang.

Mijn idee was om het skelet van het dak te gebruiken om de balken op te monteren. nu ben ik aan het kijken welke dikte balk ik moet gebruiken. Ik zag bij een bouwmarkt balken bouwhout vuren geschaafd 3300mm x 194mm x 69mm. ik dacht als ik 7 á 8 balken nodig heb ben ik al gauw € 300,- alleen voor de balken kwijt. hierbij komt dan nog de gipsplafonplaten de houten platen om op te lopen/spullen op te leggen e.d.

Heeft iemand tips voor mij met betrekking tot het kiezen van materiaal om de kosten toch laag te houden. ik wil niet te zwakke balken kopen en na een paar dagen me vliering naar beneden zien vallen.

indien nodig kan ik alles opmeten of foto's maken.

Met vriendelijke groet
Harrold
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Prijzen doen we niet aan hier. Maar ga vooral eens langs wat groothandels. Ook slopers hebben soms wel balken liggen.

  Je kan meestal niet een vliering aan het dak hangen. Dan moet je eerst de constructie verstevigen. Plaats eens wat foto's en een schets met afmetingen (plattegrond en doorsnede).
   

  EvdL

  • #3
  Als je op de balkenschuif 320 cm in geeft zie je dat je balken nodig hebt van 70x195 mm met een hart afstand 60 cm. Als de nok hoogte 3 a 4 meter is zal de zolder max 1,5 meter hoog worden denk ik en dan zou ik persoonlijk ook met 70x145mm durven uitvoeren.

  Ik ga er nl vanuit dat het een opberg zolder gaat worden waar geen mega gewicht op zal komen.

  Je zoals IJkenhout al heeft geschreven niet zomaar een vliering aan een dak hangen zonder de constructie te verstevigen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu