Vliering verrassing

Robbie's

  • #1
In ons nieuwe huis dacht ik dat er een vliering aanwezig waar ik mijn spullen kan opbergen. Maar.. zie bijgesloten foto. "Er moet wel even naar de schakelaar gekeken worden in 1 van de kamers" had de makelaar gezegd maar de elektra is 1 groot rommeltje. Verder hangen die balkjes aan de zijkant (met een dwarsbalk) aan de groene platen van het dakbeschot. Ik durf hier niet (na herstel knullige electra) op te staan en durf hier niet zo maar platen op te leggen.

Iemand misschien wat tips/adviezen hoe dit aan te pakken.

20230717_054206.jpg 20230717_054010.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Dat zijn plafond hangers en geen balklaag.
Balklaag van voor naar achteren erin of gevalletje jammer maar helaas.
 

Robbie's

  • #3
Hi Rola. Bedankt voor je reactie. Precies wat ik al dacht. Toch blijkbaar stevig genoeg om aan te leggen op die "vliering". Mag bij een balklaag van voor naar achter, de achterbalk met drager vast op betonnen muur zetten (met stalen balkendrager) en voor op gipsen muur? Ik ben bang van niet en dan moet alles er uit.

Zal morgen wat meer foto's maken en toevoegen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Dit soort plafonds kom je wel vaker tegen, net genoeg om een plafond aan op te hangen en er af en toe overheen te lopen door de balanceren op muurtje en balken maar verder niet.
Vorige eigenaar was blijkbaar niet in het bezit van een buigveer want kan me niet voorstellen dat een elektricien dit zo zou maken.
 

Robbie's

  • #5
Ik ga dit ook corrigeren maar kom daar hier (of in electriciteits groep) nog terug voor advies qua electriciteit aanleggen.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu