Viesmann vitodens 100 slaat steeds af

Kimberley123

 • #1
Hoi allemaal,
We hebben in de garage een viesmann vitodens 100 staan. Vorige week hadden we opeens geen warm water meer. We hebben toen de kap van de ketel af gedaan om eens te kijken en toen werkte alles ineens wel terug. Omdat ik meteen dacht aan een probleem met de gas omdat ik wat gas rook toen we de kap eraf deden hebben we toen meteen een vakman gebeld. Blijkbaar stond de druk te laag, met instructies via de telefoon hebben we deze terug op 1,5 bar gezet maar het probleem bleef. We hebben meteen terug gebeld en nu zijn ze deze week langs geweest. Blijkbaar zou volgens hun het probleem liggen aan de afvoerbuis van de ketel. Deze lekt ook lichtjes condenswater. Ze gaan nu deze week die buizen vervangen en hopen dat het probleem daarmee opgelost is maar eerlijk gezegd heb ik er geen goed gevoel bij. Zie foto’s hieronder.

Is er hier iemand die er meer van kent? Het komt er dus op neer dat alles perfect werkt zolang de kap van de ketel af is. Zodra we deze erop zetten daalt de temperatuur en slaagt de boiler af, ook is er een lekje van condenswater (volgens de vakman) in de buisboven de boiler.

We doen nu alles zonder kap maar ik voel me daar niet goed bij omdat ik toch een gasgeur rook toen we de kap eraf deden maar dat kan volgens de vakman geen kwaad..

Alvast bedankt!
Groetjes Kimberley

7B63DE88-7316-4A96-B80A-3D975FE4DCAA.jpeg C986B3AC-3BDE-4895-BC4F-DC5B6096AA3B.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Op het eerste gehoor: Vreemde vakman. Dit heeft te maken met gas, rookgas, luchttoevoer en de verhouding gas/lucht. Ik zie geen aparte luchttoevoer, iets veranderd in de ventilatie van de ruimte?
  Zo niet, dan lijkt me dit geen doe-het-zelf klus. Hier en daar lees in Belgisch taalgebruik, als dit in België is mag u zeker niet aan het verbrandings-deel klussen.
   

  Kimberley123

  • #3
  We hebben diegene opgebeld die de vorige keer de ketel gekeurd heeft. Er is niks veranderd aan de ruimte. Hij sprak wel van een dubbele buis, binnenste voor de gasafvoer en buitenste voor de luchttoevoer als ik juist ben .. We zijn niet van plan om er zelf aan te klussen. Ik wou gewoon eens iemand anders zijn mening hebben :)

  Een quote is overbodig als de tekst er net boven staat, mod.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #4
  Dat is niet nodig, die andere mening.
  Dit is een klusforum en je gaat er zelf toch niet aan klussen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu