Video van telefoon / tablet streamen naar TV

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Beste allemaal,

Zoals jullie ongetwijfeld weten is de Formule 1 vanaf komend seizoen niet meer te zien bij Ziggo.

Aangezien ik (alleen al uit principe) geen € 15 per maand wil gaan betalen voor een Viaplay abonnement en ik commentaar van Olaf Mol wil hebben, heb ik het volgende idee: ik schaf een F1 Pro TV abonnement aan voor € 5,42 per maand (€ 64,99 per jaar). Hiermee heb ik de originele F1 livestream. Daarbij neem ik het geluid van Grand Prix Radio (Olafs eigen gratis F1 radio) waarop hij live commentaar geeft / verslag doet.

Mijn vraag is: hoe kan ik de F1 Pro TV beelden vanaf mijn Apple iPhone of Apple iPad streamen naar mijn TV? Dit staat er op hun website: “Op een groot scherm: kijk via Roku, Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV”.

Ik ben totaal niet thuis in de wereld van Smart TV en steaming apparatuur. Mijn TV heeft ook geen internet. Wie kan mij hierbij helpen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Interessant. Ik ben ook niet zo thuis in die materie maar het lijkt me belangrijk welke TV staat er in huis staat en wat heeft je TV allemaal wel.
Let op dat er met signalen via het internet en die van Olaf een behoorlijk verschil kan zitten. Die lui zijn niet gek en hebben het wiel allang uitgevonden. Ben heel benieuwd.
 

Chris 79

  • #3
Hallo Bert,

Er bestaan verloopkabels van telefoon naar HDMI.
Ik weet ook niet hoe goed dat werkt maar als het goed is kan je dan je telefoonscherm naar tv kopiëren.
Ook ik heb deze optie in gedachten voor de F1.
Maar zit met hetzelfde probleem.
Ik denk uit proberen, die kabels kosten 15 euro. Lijkt mij het uit proberen waard.
 

Klussen.

  • #4
Of dit überhaupt mogelijk is hangt van vele zaken af zoals het type telefoon/tablet het besturingssysteem, de communicstiemogelijkheden, het type tv, de tv-software, de communicatiemogelijkheden van de tv. Je bent spekkoper als het met een hdmi kabeltje lukt. Het gaat al gemakkelijker met een laptop omdat ie een gestandaardiseerde hdmi uitgang heeft.
 

huisverbouwer

  • #5
Om het draadloos te streamen zul je een Apple TV of Chromecast moeten aanschaffen en aansluiten op de TV. Deze apparaten sluit je aan op je thuis netwerk en vervolgens kun je vanaf bepaalde apps op de telefoon streamen.

Overigens verwacht ik dat je op een elektronica/technologie forum meer/betere antwoorden zult krijgen dan op een klus forum.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Kun je daar volgend jaar dan nog naar kijken dan?
Hebben hun ook de rechten nog om dat uit te zenden.

Je hoeft helemaal geen telefoon of tablet te streamen.
Koop een tv stick android of appel en steek die achter in je hdmi ingang van je tv.
Dan kun je de app van F1TV daarop downloaden en kun je zo via de stick naar dat programma kijken met een wifi verbinding.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Ik heb zelf een tvstick voor android
Op de tv in de slaapkamer en in de huiskamer, dat nog hele goede plasma tv zijn zonder smart tv.
En daar kan ik via het netwerk alles draadloos mee streamen.
Ik heb dus ook geen tv kabel of ontvanger voor Ziggo meer staan in de slaapkamer, omdat Ziggo go ook via een app via de stick te kijken is, en dat werkt honderd procent.
Maar je kunt natuurlijk ook van andere providers tv kijken als die zo een app hebben
Ook alle andere streaming aanbieders kan ik hierop kijken zoals Netflix, Amazon en Disney plus.
Ook kan ik alle films die ik download via de pc hiermee kijken.
Dus geen geklooi met streamen via telefoon of tablet
Stick met afstand bediening kost ongeveer 45€
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #9
Olaf heeft juist de radiorechten van de F1 gekocht voor een periode die niet synchroon loopt met de tv rechten. Juist om in dit geval (TV rechten zijn naar een andere partij gegaan en hij mocht niet mee over) toch nog “wat” te hebben. Heel slim van hem.

@Peter Moet de TV WiFi hebben of de stick?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #10
Een Chromecast is wat je zoekt. De chromecast steek je in de HDMI poort van de tv. Chromecast verbind je met Wi-Fi. Als je tablet of telefoon ook op de Wi-Fi zit, kun je met 1 druk op de knop naar je tv casten.
 

huisverbouwer

  • #11
Een Chromecast werkt standaard alleen met Android telefoons. Echter ondersteunen een hoop iPhone/iPad apps deze inmiddels ook.
De stick moet WiFi toegang hebben.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #12
chromecast kan ook prima op een iphone, wel zou ik de voorkeur hebben om een (oudere) apple tv te kopen. die vind je voor een tientje of 4. Dit werkt perfect, toen ik nog geen smart tv had heb ik jaren zo de spaanse en italiaanse voetbal gekeken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #13
BertPleizier schreef:
@Peter Moet de TV WiFi hebben of de stick?
De stick heeft wifi nodig.

En snap niet dat de mensen een Chromecast aanschaffen.
Heb je altijd je telefoon of tablet bij nodig.
Bij zo een tv stick sluit je aan op de HDMI poort van de tv, en kun je gewoon via de afstandsbediening bedienen.
Voeding komt van een usb poort of adapter die er bij zit.

Ik heb al veel van dit soort apparaten en media players geprobeerd, maar vind deze losse stick het gemakkelijkst en beste werken zonder enige poespas.
Zit gewoon android tv op
En kan naar alle apparaten sharen die in het interne netwerk aangesloten zitten, dus ook pc of Nas
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #14
Ben het met Peter eens, al moet de app wel een android tv versie hebben dan.

Zelf heb ik een smart TV, waarop ik direct alle apps installeer. Alleen espn heeft geen ondersteuning voor de tv. In de tv zit ook ondersteuning voor airplay en de android equivalent (weet de naam even niet?) maar dit hapert te veel.

Daarom sinds kort een chromecast gekocht puur voor voetbal kijken. De chromecast stuurt niet het beeld van je telefoon door, maar krijgt de stream info van je telefoon en trekt het zelf rechtstreeks van het internet. Hierdoor nooit last van storingen etc.

Voor het geld hoef je het ook niet te laten. Of dit ook zo soepel met Apple producten werkt weet ik niet.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #15
huisverbouwer schreef:
Overigens verwacht ik dat je op een elektronica/technologie forum meer/betere antwoorden zult krijgen dan op een klus forum.
Dan moet je eerst op zoek naar een goed forum. Account maken, wachtwoord onthouden enz. en dat allemaal voor die enkele keer dat je daar gebruik van gaat makeen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #16
Bedankt allemaal voor jullie bijdrage tot nu toe. Ik dacht ook aan een ander forum maar wilde dit eerst proberen (om de redenen die Wgb hierboven aangeeft). En ik moet zeggen de kennis hier is ruim voldoende :prima:

Op dit moment heb ik 3 keuzes: een TV stick, Chromecast of Apple TV. De eerste 2 zijn nieuw rond de € 40 en een Apple TV moet op marktplaats ook voor die prijs te koop zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu