Verwijderen van drukvat, haakse slijper?

@rie

Specialist Elektra
  • #21
Cyruse schreef:
Mannen, even in alle redelijkheid. We praten wel over 5mm dik staal volgens de TO. En dat 1,50 hoog en een meter in doorsnee. Da's 5 meter aan 5mm staal wat je door moet zagen. Derhalve geen kattepis. Met een recipro of decoupeerzaag worden dat een hoop zaagjes, veel snijolie en erg veel geduld.

Dat moet je echt met een haakse slijper doen. En dan geen 115 of 125cm uit de grabbelbak van de bouwmarkt, maar een goeie kwaliteit 230cm en minstens tussen de 2000-2500W.

Al het andere kan, maar is enorm arbeidsintentief.
Dat zijn flinke slijpschijven :shock: er zullen wel millimeters bedoeld worden.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #22
Dat denk ik ook, want die slijpschijven krijg je anders nooit door de deur van de kelder. :wink:
 

Tiho

  • #23
Snijbrander zou ik niet doen. Veel te veel rook in een kleine ruimte.
 

Henk E

  • #24
Leuk om te zien hoeveel er mee denken in dit geval maar dat terzijde.
Ik zie dat de tank gegalvaniseerd is en dat kan ook nog de nodige problemen geven in die klein ruimte, wie wel eens in dit spul heeft zitten slijpen weet wel waarom.

En om iemand die weinig ervaring heeft met haakse slijper gelijk met een zware slijper deze klus te klaren heb ik nu ook mijn twijfels
daarom lijkt het mij nu beter toe om een oud ijzerboer te vragen
kosten heb je toch ook als je het zelf zou doen, en je bent het ijzer ook gelijk kwijt.
 

Tiho

  • #25
Daar heb je gelijk in Henk, dan is er zeker met snijden kans dat je Chroom VI in zit te ademen. Met slijpen al een stuk minder. Dat is niet bepaald gezond.
 

Black Knight

  • #26
Zelf al ooit een mazouttank van 1000 liter, 3mm dik doorgezaagd met een pneumatische reciprozaag (vanwege brandgevaar bij slijpen). Is goed te doen, enkel 2 zaagjes versleten gehad, maar slijpen gaat iig sneller. Denk dat ik toch wel een halfuur bezig geweest ben.
 

Fritske1978

  • #27
Ik zou ook voor de reciprozaag gaan, rustig zagen met goede zaagbladen. Dat is een stuk comfortabeler als slijpen, geen vonken die overal inbranden, minder herrie, veiliger, gecontroleerder etc.

Weet je trouwens zeker dat hij 5 mm dik is? ik ken die dingen niet, maar ik verwacht niet meer als 3 mm plaatdikte hiervoor, dat is al behoorlijk sterk. De drukken in waterleidingsystemen zijn niet zo groot.
 

J.pelgrim5

  • #28
Om even te kijken hoe dik de plaat is kun je toch even een gaatje boren.
Of slijp er een stukje uit.
neem daar even een kleine slijptol voor met een schijfje van een paar m/m gr Jan
 

Proton

  • #29
Ik heb vorig zomer ook zo'n tank verwijderd uit mijn kelder. Ging prima met een haakse slijper en een goed merk slijpschijven. Ii werk verder trouwens ook weinig met haakse slijpers. Gewoon je gezonde verstand gebruiken, bril op en beschermende kleding aan en gaan met die banaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu