Verwijderen deurkozijnen uit wand gasbetonblokken

Loca

  • #1
Hoe kan ik het beste een deurkozijn verwijderen uit een muur van gasbetonblokken, met welke apparatuur en hoe dien ik de overgebleven muur dan af te werken?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien een iets uitgebreidere omschrijving mogelijk?

Wat voor materiaal is dat deurkozijn?

Wat gaat er daarna mee gebeuren?
- Dichtmetselen?
- Blijft een opening?

We doen ons best op afstand adviezen te geven, maar we zijn niet herderziend...
 

Loca

  • #3
Sorry, maar het kozijn is van hout.

Het blijft daarna open want het is nu nl. een afsluiting voor de trap naar boven maar de nieuwe bewoner wil dit eruit hebben.
 

Onno

  • #4
Wat dacht je van de deur eruit halen, en het kozijn netjes afwerken? Als je het kozijn eruit haalt moet waarschijnlijk toch een latei plaatsen.
 

Loca

  • #5
Nou dat kan niet want zij wil het kozijn er ook uit hebben.
 

Amdusias

  • #6
De aftimmerlijsten rondom verwijderen, dan als je mazzel hebt, kun je met een ijzerzaagblad tussen je muur en kozijn komen, om de ankers door te zagen. Je kunt gauw per stijl (verticaal) 3 stuks verwachten.

Als je alles los hebt, kun je het kozijn er tussen wegpakken, echter zit je nog wel met de lijmblokken die er boven zitten. De vraag is dan of het goed blijft zitten, vaak wel... maar wees er op verdacht dat het los kan komen te zitten!

Voor de afwerking kun je stroken multiplex laten zagen op de breedte van je muur, dat kan iets van 12 cm zijn maar dikker of dunner is ook mogelijk.., dat kan ik niet zien van hier. :wink:

Die kun je dan vast zetten met wat slagpluggen, (6,0x60) en dan rondom weer aftimmerlijsten timmeren, die kun je dan dus aan je 18 mm multiplex timmeren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Toch het kozijn laten zitten, alleen de lijsten weghalen.
Het gat moet toch weer afgetimmerd worden dus u schiet er niets mee op dat het kozijn eruit gaat.
Bovendien wordt de sterkte van de wand er ook niet groter op als het kozijn eruit gaat, u haalt het verband eruit, met de stroken multiplex krijgt u nooit dezelfde sterkte terug.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu