Verwarmingen doen het niet allemaal

Linda1974

  • #1
In de zomer zijn alle verwarmingen in het huis eraf geweest.. Van te voren had ik de verwarmingen nooit gebruikt. Heb mijn huisje pas sinds 1 juli.

Nu zijn ze weer opgehangen en 1 van de 6 verwarmingen doet het niet! De buizen van die verwarming wordt ook niet warm.. Ik heb geprobeerd de verwarming te ontluchten maar er spuit meteen water uit.

Dus dat heeft ook geen zin. Ik wil het nog via deze site proberen anders zal ik toch een bedrijf moeten laten komen.

Hoop dat iemand me nog een tip kan geven!
Bedankt alvast!

Groetjes,

Linda
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Het kan zijn dat de kraan niet goed werkt, deze vervangen lijkt mij de oplossing.
controleer ook of er geen voetkraan opzit en zo ja of deze wel open staat.
 

Jante

  • #3
Dit heb ik ook al voorgehad, het probleem is het volgende: onderaan mijn radiator aan de kant van mijn chaufagekraan komen mijn twee leidingen toe en zijn gekoppeld in een stuk die in de radiator zit gedraaid.

Bovenaan dit stuk vertrekt er een buis naar mijn thermostatische kraan en het is namelijk zo dat om de radiator te demonteren er nogal veel gebruik gemaakt wordt van het schroefje die in het eerst genoemde stukje onderaan de radiator zit.

Normaal gezien dient dit regelvijsje om de radiatoren te regelen zodat die gelijkmatig zouden opwarmen. Als dit vijsje (een inbusje) nu te hard is aangespannen geweest dan zou het wel eens kunnen dat het afsluitstukje binnenin die regelklep is blijven hangen, waardoor er geen circulatie mogelijk is in je radiator dus ook geen warmte.

Dit regelvijsje zit aan de andere kant van de schroefdraad die in je radiator moet en onder een afdekkapje die je gewoon kan afschroeven,ik denk dat je dit moet controleren en eventueel vervangen.

Veel succes
 

Chathanky

  • #4
Als je zeker weet dat er geen lucht in zit is er geen stoming over de radiatoren.

Er staat nog wat dicht, of als je die hebt kunnen termostaatventielen vast zitten.

Dit laatste kun je controleren door de termostaatknop te verwijderen en voelen of de pen die hem afsluit of opent nog wel reageert, na indrukken moet deze vanzelf terugveren.

Als je voetventielen hebt met een voorinstelling kan deze verkeerd geopend zijn en staat de voorinstelling dicht. Er zijn hierin vele verschillende soorten ventielen met een eigen manier van instellen.
 

Linda1974

  • #5
Dank jullie wel voor de reacties!! Ik ga kijken of ik er zelf iets aan kan doen!

Groetjes,

Linda
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu