Verwarmingen na by-pass worden niet warm

Pyth

  • #1
Hallo,

Ik heb (al een tijdje) een nieuwe CV ketel en dat beviel prima. Tot het wat kouder werd, toen werd duidelijk dat de radiatoren aan de voorkant van het huis niet warm werden. Bij nader onderzoek blijkt er een bypass in het systeem te zitten tussen de voorkant en de achterkant van het huis. De radiatoren hangen aan een ringleiding op zolder met de volgende volgorde:

CV -> radiatoren achter -> bypass -> radiatoren voor

Het geheel is uitgerust met een kamer thermostaat en elke radiator heeft thermostaat kranen. Mijn vraag is nu, is die bypass nodig? Zo wel, hoe zorg ik dan dat de radiatoren aan de voorkant warm worden? Ontluchten heb ik al tientallen keren (niet overdreven) gedaan. Is het plaatsen van voetventielen aan de radiatoren aan de achterkant een oplossing?
Ik hoor het graag,
Groeten,

Dirkjan

edit1: Misschien goed te melden dat de bypass "gewoon" van buis is, geen klep i.o.d., tenzij dit van buiten niet te zien is...
 

Bernhard

  • #2
Een oplossing kan zijn de bypass instellen tot dat de radiatoren wel warm worden. In een installatie met thermoventielen moet een bypass gemonteerd zijn. mvgr Bernhard
 

Pyth

  • #3
Oke, zo iets dacht ik ook, maar ik zie niet iets dat te regelen is, misschien geen "echte" bypass, maar een gewone verbinding?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #4
Er had minimaal een afluiter tussen moeten zitten,dan kan je hem handmatig al iets af knijpen.
 

Xr8

  • #5
Een bypass is in de regel instelbaar. Als er gewoon een verbinding tussen de aanvoer en retour zit dan kan dit het probleem zijn. Wat is de reden dat deze daar zit? Zijn er alle radiatoren voorzien van thermostaatkranen?

Indien er na de "bypass" altijd een of meerdere radiatoren zijn welke altijd open staan dan kun je de bypass waarschijnlijk gewoon verwijderen.

Succes.
 

Pyth

  • #6
Ik vermoed dat dit de oude locatie van de CV ketel was, er zit een schoorsteen aansluiting en een soort stoeptegel. Maar dat is middenin de zolder, dus ik kan me voorstellen waarom die daar weg is. Ik denk dat ik er een veer-bekrachtige klep inzet en eventueel een volledig sluitbaar ventiel erin zet, dan kan ik eens kijken wat er gebeurt.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #7
Het geheel is uitgerust met een kamer thermostaat en elke radiator heeft thermostaat kranen
In dit geval MOET er een bypass in uw systeem zitten, die kortsluiting die u nu heeft verwijderen en op die plek een bypass ventiel monteren.
Niet 1 monteren die je volledig dicht zet, dan krijg je grotere problemen.

Die kortsluitleiding lijkt mij nu iig het probleem
 

Pyth

  • #8
Het geheel afsluiten was niet mijn idee, ik snap het nut van een bypass als alle radiatoren dicht zitten. Ik ga er een veerbelaste klep in zetten en dan kijken of de radiatoren aan de voorkant warm worden. Verder proberen de klep zo ver mogelijk open te laten staan...
Dank voor alle reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu