Verwarming slaat niet af

AA009292

 • #1
Ik heb een Nefit Comformt combiline verwarmingsketel uit ongeveer 1998. Wij hebben net een ander huis gekocht waar deze ketel inzit. Deze ketel was eerst voorzien van een regelaar die buiten op de schoorsteen zat. Deze hebben wij er vanaf gehaald en een nieuwe Nefit thermostaat geplaatst. Als ik de verwarming op 19 C zet, wordt het in huis warmer en blijft hij branden, het brandingstekentje blijft branden. Er is inmiddels weer een andere thermostaat opgezet, maar het probleem blijft zich voordoen. De verwarmingsmonteur is al diverse malen geweest, wij willen nu advies van iemand anders. Wellicht kunnen jullie ons helpen, we worden er nogal ziek van, ook van de gasrekening straks, want de meter blijft dus de hele dag dooorlopen. Misschien een andere ketel een optie, maar das wel een hele dure.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Big smurf

  • #2
  Waarschijnlijk 3 weg klep die blijft hangen,
   

  Kanterz

  • #3
  Misschien domme vraag, maar zou het in mijn ogen ook al kunnen zijn...
  Nadat de weersafhankelijke regeling eraf is gegaan (de buitenvoeler dus) zijn toen ook de thermostaat kabels op de ketel teruggezet op de aan/uit of zit dit misschien nog op de weersafhankelijke regeling ?
   

  AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Om e.e.a. uit te sluiten:
  Laat de ketel eens werken zonder dat een thermostaat of andere randapparatuur aangesloten is.
  (tijdens het loshalen van de aansluitingen wel netstekker er uit)

  De ketel werkt dan alleen voor warm tapwater.
  Gaat de ketel nu uit als het heetwater opgewarmd is? Dan is er een (instellings) probleem met de ketel of de thermostaat.

  Blijft de ketel nu ook werken over de radiatoren? Dan is iets in de ketel defect.

  Als dit het enige is dan lijkt dit niet een zo ernstig defect dat de ketel vervangen zou moeten worden.
   

  Gorp

  Specialist Verwarming
  • #5
  Als het een orginele Nefit thermostaat betreft, ligt het volgens mijn niet aan de driewegklep.

  TS geeft aan dat in het display van de thermostaat ook de hele dag het vlamsymbool aan staat.
  Dat kan alleen indien de gevraagde temperatuur hoger is dan de actuele temperatuur.

  Ik denk dat het toch gezocht moet worden in de instelling van de thermostaat, zeker als er inderdaad de hele dag het vlamsymbool zichtbaar is.

  suc6
   

  AA009292

  • #6
  Bedankt voor jullie reacties. Veel verstand heb ik er niet van, maar er was iets geoxideerd in de ketel en dat is nu verholpen. Maar nu stuiten wij tegen het volgende probleem aan. De radiatoren in de woonkamer worden wel lekker warm, maar niet echt heet, in tegenstelling tot de verwarming in de hal en keuken, deze worden wel heet! Daardoor duurt het bijzonder lang voordat het in de woonkamer op themperatuur is. De druk is orde zo´n 2 bar, dus daar kan het m.i. niet aan liggen. Op de radiatoren zitten thermostaatknoppen die helemaal uit (op 5) staan. Voordat ik weer de monteur er bij haal, hoor ik graag van jullie wat dat eventueel kan zijn. Misschien kan ik dat zelf verhelpen.

  Alvast bedankt voor jullie reacties! Groet, Marco
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu