Verven op behangklaar, hoe?

breuin1234

 • #1
Hi iedereen,

Binnenkort zal ik verhuizen naar een (tijdelijke) nieuwbouwwoning waarvan de muren behangklaar worden opgeleverd. Ik wil de muren graag verven (I KNOW wordt niet geadviseerd, maar stucen vind ik simpelweg te duur voor een tijdelijke woning, en behangen te tijdrovend momenteel). Nu is mijn vraag: hoe pak ik dit het beste aan? Waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Hoor graag van iemand die hier ervaring mee heeft! :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Als de muren behang klaar zijn, dan zijn de muren niet helemaal glad en kunnen er nog wat gaatjes in de betonnen muren zitten.
  Als je daar verders niet aan wilt doen, dan moet je genoegen nemen met dit fenomeen.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
  Reinig prefab betonwanden met azijnwater. Schuur licht op of raap met een spackmes de oneffenheden weg. Eventuele gietgallen ( die putjes hierboven beschreven) kunt u dichtzetten met een muurvuller. Daarna 1e laag muurverf 15% verdund aanbrengen en na droging 2e laag onverdund. Prefab beton hoeft u niet voor te strijken. Het absorbeert niet.

  Zijn er ook gipswanden ( gipsblok of gipsplaat die u wilt sauzen) dan kunt u zonder ze te reinigen met azijnwater eveneens met 2 lagen afwerken. Maak ze wel goed stofvrij met een vochtige doek.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu