Verven aluminium garagedeur: schoonmaken met ammonia?

Qstel

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ga mijn aluminium-garagedeur opnieuw verven en ik ben nu bezig om de oude verf er af te krabben. De man bij de bouwmarkt die me 'advies' gaf zei dat na het krabben ik de deur moet afnemen met verdunde ammonia om te ontvetten.
Was dit wel een goed advies want aluminium wordt toch aangetast door basische stoffen zoals ammonia? Als ammonia niet gebruikt kan worden, wat is dan wel geschikt (gewoon een sopje met Dreft?).

Alvast bedankt!
 

Exiled

  • #2
Je hebt helemaal gelijk. Het beste maak je schoon met Heilige Marcus. Zie je PB.

Voor alu zal er wel een speciale primer op moeten, na ontvetten.
 

Qstel

  • #3
Bedankt voor je reactie, Exiled. Ik heb geen flauw idee waar ik Heilige Marcus zou moeten kopen maar Dreft zal ook wel werken denk ik?
 

Exiled

  • #4
Ja. Nogmaals zie je PB.
 

Swblom

  • #5
In eerste instantie zou ik denken dat je met het ook hier veelgeprezen middel op harsbasis goed kunt ontvetten. (iets met heilig en Mark....)

Maar het schilderen van aluminium heeft nog wel wat meer haken en ogen. Met name de hechting van de eerste verflaag (primer) kan problematisch zijn.

Direct na het schuren zal daar namelijk weer opbouw van de oxidelaag ontstaan die de hechting lastig maakt. Mijn verwachting is dat de ontvetter dit alleen maar slechter maakt.
De paar keren dat ik aluminium heb geschilderd heb ik dus voor het schuren goed schoongemaakt en ontvet en na het schuren direct de primer er op gezet. Dit met het idee dat als al het vet voor het schuren weg is, het er na het schuren dus ook niet zal zijn.

Algemeen zou ik zeggen, google eens op "aluminium schilderen" en "boot" of zo. Dan kom je vast wel bij een aantal verffabrikanten uit die uitgebreide handleidingen publiceren voor het schilderen van aluminium.

Daar krijg je ook verwijzingen naar kwalitatief zeer goede producten die speciaal voor aluminium gemaakt zijn. Daar verwacht ik meer van dan een product van de bouwmarkt.

Succes
 

Exiled

  • #6
Aluminium oxideert inderdaad binnen een paar seconden. Dus zal er een speciale alu-primer aan te pas moeten komen die op die oxidehuis hecht.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Nee. U kunt met een standaard watergedragen All-Grund primer voorbehandelen.

Kijk maar even in uw Pb, ook voor reinigen van de oude verfaag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu