Rolluiken verven

Larsi00

  • #1
Beste mede klussers,

Een tijdje terug heb ik mijn eerste woning gekocht en nu het wat beter weer gaat worden wil ik deze ook aan de buitenzijde graag wat opknappen. Te beginnen met de lamellen van de rolluiken te verven. Op een aantal plekken hangen aluminium rolluiken (gezien op de hier en daar wat afgesleten plekjes). Tevens moet er bij een van rolluiken een nieuwe motor in dus dat kan ik ook meteen beetpakken.

Mijn vraag is nu, waar kan ik het beste deze rolluiken mee verven (of misschien spuiten?). Moet ik denken aan specifieke primers? Ik weet namelijk dat etsende primers op aluminium aan te raden is… of is de huidige “verflaag” simpelweg op te schuren en vervolgens te verven of spuiten? Het leek me sowieso een goed idee de rolluik te demonteren zodat het allemaal wat handiger te behandelen is.

Her gaat o.a. om de onderstaande rolluik, de bruine lamellen zou ik graag wit willen verven. Iemand hier ervaring mee? Bij voorbaat dank!

IMG_5061.jpeg
IMG_5062.jpeg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bespaar je de moeite. Nieuwe witte lamellen zijn goedkoper en blijven ook wit.

Door het oprollen beschadigd de verf direct als je ze wit verft en dan komt het bruine er weer doorheen. Als je toch de motor vervangt en de bak er af hebt is het vervangen van de lamellen ook zo gedaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu