Verven op kunstof

Thomas94

  • #1
Beste medeklussers,

Voor een vereniging waar ik bij betrokken ben willen we een schaftkeet aan de buitenzijde gaan schilderen. Hij is nu oranje en moet blauw worden. Buitenzijde is afgewerkt met kunstof.
Als ik ga googlen kom ik op een pagina waar primers/grondverf, met potten van €52,- per stuk worden aanbevolen, maar bij verschillende bouwmarkten zijn er goedkopere alternatieven te verkrijgen voor de helft van de prijs.

De vraag: Wie heeft hier ervaring mee en heeft tips om een keuze te maken. Doel is dat het resultaat goed is en niet bij de eerste buts de verf er vanaf valt.

Hoor het graag.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Lees even de forumregels.

* Er worden geen kostprijzen van materialen en arbeid gegeven. Eventuele offertes van derden zullen direct verwijderd worden.

Wij doen hier geen vergelijkend warenonderzoek. Ik denk zelf dat de voorbereiding en de kwaliteit van de schilder hierin meer bepalend is dan de kwaliteit van de primer.
 

Thomas94

  • #3
Hoi Walker, koztprijs was puur ter indicatie. We gaan het werk gewoon zelf doen, maar was vooral benieuwd naar de tips van anderen :)
 

De Bob

  • #4
Hallo
Kunststof buiten is goed te schilderen mits u na het ontvetten en schuren een kunststof grondverf, of een kunststof primer gebruikt als hecht laag, daarna kunt u met elke lakverf het aflakken.
Een "bouwmarkt" kunststof primer kan best voldoen, al zijn het niet de beste kwaliteits producten.

Maar via de vereniging kan u waarschijnlijk bij een vak/groot handel u verf kopen, wat weer in prijs scheeld.
 
  • Like
Waarderingen: Thomas94

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #5
Zonder verder op merken in te willen gaan, is bij buitenverf kwaliteit wel erg belangrijk, en kwalitatieve verf is nou eenmaal duurder.

Ik zou zelf niet gaan besparen op buitenverf, de levensduur, en het minimaliseren van de kans dat het loskomt lijkt mij veel belangrijker. Als je verf 2x zo lang netjes blijft is 2x zo duur ook opeens geen probleem meer.
 
  • Like
Waarderingen: De Bob en Thomas94

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Alleen weet je niet of het 2x zo lang netjes blijft. Misschien, als alles exact goed is voorbereidt en verwerkt wel. Een vakschilder zal daar beter in zijn, en eerder kiezen voor een duurder produkt. En berekent dit gewoon door in zijn tarief.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu