Vervanging radiotorknop , met welk systeem

HTalsma

  • #1
Ik ben me aan het orienteren om op mijn normale radiatoren de knoppen te vervangen voor beter regelbare (1-5 knop). Echter nu lees ik ook iets over Evohome met zone-regelingen, maar bij mij hoeft niet elke zone aangestuurd te worden.

Is het dan beter om de standaard radiotorknop te vervangen door een 1-5 knop of toch zoiets als een HR92WE op alleen de zones die geregeld moeten worden en normale/1-5 knop op de rest ?

En dan nog de vraag of mijn ketel dit ondersteund, dit is een remeha avanta met een honeywell chromotherm IV thermostaat.

Wie kan mij van advies voorzien ?
 

HTalsma

  • #2
Nu zie ik dat er ook elektronische radiator knoppen zijn, waarmee per radiator een schema kan worden ingesteld. Veel goedkoper en volgens mij tot dusver de zelfde resultaten.

Of zie ik dat verkeerd ?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Plaats eens een foto van de huidige radiatorknoppen. Het is namelijk maar helemaal de vraag of die elektronische knoppen daarop bruikbaar zijn.

Dat zijn ze namelijk alleen indien er al thermostaatknoppen op zitten, niet bij 'gewone' knoppen.

Een zonesysteem komt wel even wat meer bij kijken, maar dat laat ik graag over aan de verwarmings-deskundigen. Vermeld wel even het exacte typenummer van de ketel, wellicht is dat nodig voor een goede beantwoording.
 

HTalsma

  • #4
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
1e foto: kan ik niet goed zien, zou een radiatorthermostaat kunnen zijn (dus geschikt voor elektronische timer knop).

2e foto: ouderwetse handknop, geen thermostaat. Niet geschikt voor elektronische timer knop. Misschien zitten deze in de ruimte waar de Chronotherm hangt? Dan zouden ze moeten blijven: in de ruimte waar je ruimtethermostaat hangt wil je geen thermostaatkranen. Want dat werkt elkaar tegen.

3e foto: volgens mij een thermostaatkraan, geschikt om knop te vervangen door een elektronische timer knop.
 

HTalsma

  • #6
Stel dat ik de chronotherm 4 zou vervangen door evohome met zones. dan moet ik toch voor alle zones, die ik apart wil verwarmen een HR92WE knop plaatsen en voor alle zones waar het niet uitmaakt kan een 1-5 knop worden geplaatst ?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #7
Dat kun je doen. Je moet er wel om denken dat die radiatoren met een gewone thermostaatknop alleen warm worden als er elders warmtevraag is.
Als je knoppen vervangt, denk er dan ook dat je het beste de variant kan nemen die je kan inregelen.(voorinstelling)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu