Vervangende spoelbak plaatsen met afwijkende afmetingen

Ramsy

  • #1
Hallo allemaal,

Mijn vriendin en ik irriteren ons al tijden aan de spoelbak in de keuken. Deze is net te klein om fatsoenlijk een pan in af te wassen, en doordat de kraan eigenlijk net te ver naar achter geplaatst is, valt het water tijdens het wassen van bijv. je handen deels over de rand heen .Ik ben dus op zoek naar een vervangende (lees: grotere) spoelbak waarbij de buitenmaten wel identiekzijn. Het vervelende is alleen dat de maten ongunstig zijn (56 cm x 44 cm). Ik krijg eigenlijk zo goed als niks fatsoenlijks gevonden. Ik zie het ook niet te zitten om te gaan klooien met mijn (granieten) aanrecht, dus ik ben op zoek naar een andere geschikte oplossing.

Enkele opties die ik heb bedacht:

1. https://spoelbak-keuken.nl/product/...x-110-50-spoelbak-rvs-122-0180-153-onderbouw/
Afmetingen: 54 cm x 44 cm
Ik houd dus 1 cm over links/recht die ik ergens mee op moet kunnen vullen. Daarnaast zal ik waarschijnlijk iets moeten verzinnen voor afwerking aan de voorkant.

2. https://www.keukenloods.nl/r30851.html
Afmetingen: 56 cm x 46 cm
2 cm te diep. Dit gaat uitsteken aan de voorkant en los van de potentiele problemen qua afwerking aan de voorkant vraag ik me af of ik wel genoeg speling over zou houden voor het kunnen dicht doen van de kastdeur.

3. https://www.ikea.com/nl/nl/p/langudden-inbouwspoelbak-1-bak-roestvrij-staal-s29157477/
Afmetingen: 56 cm x 53 cm
Ik weet niet hoe realistisch mijn idee is, maar in potentie zou er een stuk van de achte rkant af kunnen (met een slijptol of ijzerzaag?). Ik ben alleen bang dat dit een fiasco gaat worden, al durf ik dat risico voor 80 euro est nog wel te nemen.

Heeft iemand misschien nog goede ideeën en/of tips? De spoelbak die ik nu heb is trouwens van het merk Franke, maar het betreffende model is waarschijnlijk dusdanig oud dat deze niet meer terug te vinden is op internet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Of kraan naar voren plaatsen op rvs spoelbak rand en kraangat afdekken mer zwarte kraangat stop.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Of een kraan met een andere uitloop welke een grotere breedtemaat heeft tov het hart van de kraan. Bij sommige merken kan je ook de uitloop omwisselen.
 

Ramsy

  • #4
De kraan vervangen is zeker een optie.
Kraan naar voren halen zie ik eerlijk gezegd niet echt zitten. Ik verwacht dat het dan nog steeds niet goed uitkomt.

Toch zou ik uiteindelijk een grotere spoelbak willen, gewoon om daarin wat meer werkruimte te hebben, maar blijkbaar zit ik met niet standaard maten 😕. hier moet toch iets slims op te verzinnen zijn zonder het aanrechtblad te hoeven vervangen...
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Als ik het goed zie is het blad gedeeld achter de spoelbak. Kunnen de bladen wel zijdelings verplaatst worden of zitten ze " klem " in die richting?
 

Ramsy

  • #6
Goed gezien, maar helaas zit het allemaal hartstikke klem.

Nog een kleine toelichting; ik ben bezig met het opknappen van mn keuken zodat deze weer een paar jaar mee kan (of in ieder geval zolang ik hier nog woon). Heb deze onlangs geschilderd, gasfornuis vervangen door inductie en nu zijn de laatste 2 stappen dus een potentiële nieuwe spoelbak en het opknappen van het aanrecht (maar dat laatste komt wel goed).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7

Ronny

Specialist Verwarming
  • #8
Je kunt spoelbakken ook op maat laten maken van bv. Hi Macs of Corian.
 

Ramsy

  • #9
Goed idee! Dat ik me dat zelf niet heb kunnen bedenken... Ben wel benieuwd naar het bijbehorende prijskaartje, maar hier ga ik sowieso even in duiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu