Vervangen radiator, verleggen leidingen

Gnoek

  • #1
Wij hebben een nieuwbouwhuis gekocht en willen graag de standaard radiator in de keuken laten vervangen door een designradiator. Ook willen we hiervoor een wandaansluiting hebben ipv de standaard vloeraansluiting. Nu hebben wij hiervoor een offerte gekregen die naar ons idee behoorlijk duur is. Te weten: 950,-

De radiator is voor 320,- te koop (adviesprijs 510).

Wanneer we niet met de offerte akkoord gaan, zal de standaard radiator met vloeraansluiting geplaatst worden. We vragen ons af of het interessant is om achteraf zelf een loodgieter/installateur te vragen. We zijn nu niet uit op offerte's maar vragen ons af wat voor een werkzaamheden en of moeilijkheden we dan kunnen tegenkomen. (en of het qua prijs interessant zou zijn, als het ongeveer even duur is, is het niet interessant).

Alvast bedankt voor de reactie(s).
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
LEES de forum regels.
Wij zijn er niet om prijs adviezen te geven.

Maar je kunt altijd meerder offerte's laten maken.,
 

Gnoek

  • #3
Zoals je al hebt kunnen lezen wil ik geen offerte. Ik ben juist naar deze site gekomen voor onafhankelijk advies en ervaringen. Wie heeft dit al eens gedaan? Wat komt er bij kijken? Welke moeilijkheden kunnen we verwachten? Zou je uiteindelijk hetzelfde resultaat kunnen krijgen als direct laten uitvoeren? Ik voel me genoodzaakt de bedragen te noemen om een context te geven.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Als je achteraf een designradiator met muuraansluiting laat plaatsen, lijkt het mij dat je mogelijk problemen krijgt met je muurafwerking. Even afhankelijk natuurlijk hoe de aannemer de muren oplevert. Als er bijvoorbeeld spackwerk wordt aangebracht en je moet achteraf met leidingen door de muur, dan betekent dat dat het spackwerk op de betreffende wand overnieuw moet.

De aannemers rekenen altijd fors voor dergelijk meerwerk. En een radiator laten plaatsen voor een internetprijs kun je ook wel vergeten.
 

Gnoek

  • #5
Bedankt voor je reactie! De muur wordt volgens mij glad opgeleverd (stucwerk), geen spack/spuitwerk in elk geval.

Wat voor een werk komt er allemaal bij kijken eigenlijk?

- standaard radiator demonteren
- stuk van de betonvloer uitbikken rond de cv buis
- stuk uit de muur frezen
- bestaande cv leiding afknippen
- nieuwe cv leiding op maat buigen
- dmv koppelstukjes leidingen op elkaar aansluiten
- vloer weer opvullen (geen idee hoe)
- muur weer opvullen en stuccen
- nieuwe radiator monteren

Zoals jullie waarschijnlijk zien ben ik een compleet leek op dit gebied, dus als ik dingen vergeten ben of er gewoon compleet naast zit hoor ik het graag!
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #6
Voor een duppie op de voorste rang zitten willen we allemaal maar als je zelf helemaal niks kunt dan lijkt het me erg simpel.
Als ik jou was zou ik het lekker allemaal tijdens de bouw laten doen, is misschien wat duurder maar spaart een hoop ergernis en kans op lekkage uit.
Als je het nadien doet heb je een hoop ergernis, werk en geen garantie op het geleverde werk.
Ben zelf verwarmingsmonteur dus weet waar ik over praat.
Succes met je beslissing, René.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #7
Koppelingen in de vloer zou ik zeker niet zo happig op zijn...
Maar zo gaat het inderdaad. Grote kans dat de aannemen tegen kostprijs bij je aan het installeren is... Op meerwerk kan dan nog een klein beetje geld (terug) verdiend worden. Verkijk je er niet op, installatiewerk is geen vetpot op het moment. Ik zou het mooi tijdens de bouw doen. En gun je installateur ook een extratje...
 

Gnoek

  • #8
Bedankt voor alle reacties, ze waren erg nuttig. We zijn akkoord gegaan met de offerte van de aannemer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu