Vervangen leidingen en stopcontacten

Fleurvp

  • #1
Beste klussers!
Jullie kunnen me vast helpen met het volgende: ik denk na over de koop van een jaren 30 huis. Echter, de stopcontacten zijn allemaal opbouw-dozen (sommigen nog met vier gaten) en de leidingen lopen over de muur in de woonkamer. Als ik dit zou willen aanpassen, wat gaat me dat dan ongeveer kosten Waarmee moet ik rekening houden in mijn budget?

Het zou gaan om ong 5 stopcontacten vervangen met ingefreesde dozen en evt toevoegen van twee nieuwe elektrapunten. De leidingen die op de muur zitten, wil ik in de muur of onder de vloer. Wat zijn überhaupt de mogelijkheden?

Hartelijk dank!
 

Fiesiekus

  • #2
In principe worden hier geen prijzen of -opgaven verstrekt. Er is ook n.a.v. uw vraag niet veel over te zeggen. Bovendien, als u een wijziging in de installatie aanbrengt (of laat aanbrengen) zal ook de meterkast "up to date" gebracht moeten worden. Dat is werk voor een installateur; die kan gelijk iets zeggen over de veranderingen zoals u die wenst met de bestaande wandcontactdozen en e-leidingen.
 

Fleurvp

  • #3
Hallo,
Wat een snelle reactie. Ok, nu weet ik in ieder geval meer. Ik kan dus niet enkel wat wandcontacten vervangen en de leidingen infrezen, dat gaat altijd icm vervangen en aanpassen van dingen in de meterkast. IS het een ingrijpende klus? Zit je weken in het stof, is het een grote opknapbeurt, of is het een aantal dagen werk voor een goede installateur?
 

Fleurvp

  • #4
Ik hoorde ook van iemand dat de stopcontacten met vier punten niet meer mogen? Klopt dat? Kun je dan problemen krijgen met je verzekering als er wat loos is?
 

Pepjo

  • #5
Het hangt een beetje van de grootte van het huis en de capaciteit van de installateur af, maar ik denk dat met een paar dagen werk een en ander wel gefixt moet zijn.
 

Fiesiekus

  • #6
Ik heb niet gezegd dat er per se een nieuwe groepenkast moet komen; hangt helemaal van de huidige situatie af.

Inderdaad, afhankelijk van de grootte van de woning en zelfwerkzaamheid een paar dagen werk. Nieuwe groepenkast is paar uur werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu