Vervangen enkel glas

Ben Ederveen

  • #1
Even een vraag voor jullie advies. Sinds kort ben ik in mijn woning van 1955 aan de verbouwingsklus begonnen. Mijn vader als oud-bouwvakker en klusser van menig huisje is op dit moment mijn steun en toe verlaat. Gelukkig heb ik zelf ook geen twee linkerhanden.

Tijdens de eerste klusweek kwam eventuele vervanging van de raamkozijnen ter sprake. De raamkozijnen op de 1e verdieping (drie stuks) zijn in bijzonder goede staat maar de drie ramen daarin (in elk kozijn drie) waarvan er twee openslaand zijn verkeren in zorgelijke toestand.

Aangezien mijn vader al enige tijd uit de bouw is en niet op de hoogte van alle mogelijkheden is de vraag of we het enkel glas zelf zouden kunnen vervangen door dubbel glas in het vaste kozijn.

Hierbij zouden we volgens ons idee een stukje uit het kozijn moeten frezen om meer ruimte te krijgen en vervolgens het dubbel glas plaatsen. De raamkozijnen voor de draaibare ramen laten we maken maar willen we zelf plaatsen. Hierbij dachten we ook een stukje ruimte bij te moeten frezen in het kozijn.

Graag jullie mening en advies of het op deze manier mogelijk is. Eventuele tips en attentie voor struikelpunten zijn welkom.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

groet Ben
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit is van een afstand niet te bekijken, bij een glasverwerkend bedrijf kunt u een offerte aanvragen, ze geven u dan de (on)mogelijkheden aan.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu