Verticale radiator ontluchten

Ieuan

  • #1
Wij hebben in onze badkamer een verticale radiator. Deze wordt sinds een tijdje niet helemaal warm (alleen de onderkant wordt warm), ondanks dat het kraantje helemaal open staat en hij op de hoogste stand staat.

Ik ben dus gaan kijken of ik deze kon ontluchten, maar ik loop nu tegen een probleempje op. De enige plek waar mijn verwarmingssleuteltje op past is bovenop, op beide punten. Deze zitten echter heel strak vast en mijn sleuteltje past er niet helemaal op, hij wil niet diep genoeg en glijdt weg als ik probeer te draaien.

Foto's:
De radiator

Éen van de punten bovenop (beide zijn hetzelfde en zitten even strak vast, aan de ene kant lijkt deze een beetje scheef te zitten alsof dat de kant is waar je aan hoort te draaien)

De aansluiting onderaan en de andere kant onderaan


Kan iemand mij vertellen of en hoe ik deze kan ontluchten?

En kan iemand mij vertellen waarom er twee punten onderaan zijn waar de rode sleutel op past? Toen wij dit appartement ingetrokken zijn hebben we die waar de rode sleutel nu op zit opengedraaid, maar de andere zijn we vanaf gebleven.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Voortaan de foto's plaatsen via de functie Afbeelding uploaden van KLusidee, ik heb het nu voor je aangepast.
Zo blijven de foto's bij het topic en hoef je niet heen en weer te switchen.

Die ontluchters bovenop zijn wel degene die je hebben moet.
Misschien even een goed passend sleuteltje halen en in de tussentijd er even wat wd40 opspuiten.

Als de andere kraan nog dichtstaat zal je verwarming niet warm worden. toch maar even proberen of die wel open staat.

Tjonge wat is dit afschuwelijk lelijk aangesloten.
 

Ieuan

  • #3
Zal ik de volgende keer doen.

Wat betreft de aansluiting; dit is een oud appartement uit de jaren 50 waar de mensen voor de vorige bewoners kort voordat ze het verkocht hebben de badkamer hebben verbouwd. Ziet er allemaal redelijk netjes uit op het eerste oog maar kwaliteit is het zeker niet.. Wij huren het gelukkig dus zolang het werkt blijft het zitten, maar zo hebben we bijvoorbeeld ook een verwarming in de keuken die ~3 centimeter onder het keukenblad tegen de muur zit aan de zijkant, waar de uitlaat om te ontluchten zo ver achteraan onder het keukenblad zit dat we de hele keuken moeten ombouwen om erbij te kunnen, dus die verwarming laten we fijn uit :P

Edit: Ontluchten is gelukt! Bedankt voor de bevestiging, heb gewoon flink hard gedraaid met een tang op het sleuteltje voor extra grip en daarna ging de andere ook ineens zonder probleem
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu