Verstopping lijdt tot lekkage, waar te beginnen?

Drielinkerhanden

  • #1
Hoi, zou graag wat advies willen, mij loodgieter kwam namelijk na twee dagen niet opdagen en nu met het weekend ertussen duurt het erg lang, wellicht kan ik iets zelf doen.
Het begon met wat water wat heel langzaam wegliep in de gootsteen, er bleef een laagje staan, wat er nog langer over deed om weg te gaan. Zodoende heb ik de ontstopper gebruikt, toen kwam er wat vuil en water naar boven. Probleem niet verholpen. Zodoende het sifon opengemaakt en schoongemaakt. Nu lekken er wat druppels wanneer er water in de gootsteen staat.
Heb verder na een paar dagen toch maar eens de vaatwasser aangezet, gevolg is dat het water door de gootsteen naar boven komt, heel langzaam loopt het uiteindelijk weg, (je ziet hier geen stroming). Zou zelfs kunnen dat het weglopen vh water via de lekken in de sifon gebeurt…zie fotos. Van boven tot aan het witte gedeelte van het sifon heb ik het schoongemaakt en is er geen verstopping. Geen idee of het uitmaakt maar ik woon op 4 hoog.
Wat kan de oorzaak zijn en kan ik verder zelf nog iets doen?

5203BEDA-DD6D-49A0-B909-58BB7B4120C2.jpeg B8C75743-BCC7-4EF3-B356-564DA00ABB58.jpeg BBBEFD05-9670-4B90-B434-F568D2A943C7.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als ik bij mezelf de wastafel ontstop dan sluit ik de overloop af. Wellicht kan iemand je helpen door op de vierkante gaten in de bak iets te drukken zodat het luchtdicht wordt afgesloten. Bijvoorbeeld een stukje hout en een lapje even wat groter dan de rechthoek. Je zal zien dat het ontstoppen veel meer effect gaat geven.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Volgende keer eerst de sifon leeg halen,
nu heb je kans dat een deel van de troep in de sifon de verstopping verderop erger heeft gemaakt.
Vet is meestal een deel van het probleem. Zo heet mogelijk water laten lopen, met een beetje geluk lost dat wat vet op en stroomt het dan weer iets beter door. Dit zal echter meestal maar tijdelijk zijn.

Een ontstoppingsveer huren of kopen.
 

ADDave

  • #4
Wgb schreef:
Als ik bij mezelf de wastafel ontstop dan sluit ik de overloop af. Wellicht kan iemand je helpen door op de vierkante gaten in de bak iets te drukken zodat het luchtdicht wordt afgesloten.
Dit is noodzakelijk inderdaad, anders heeft de plopper totaal geen zin.
Ik gebruik thuis meestal een stukje ducttape om de overloop af te plakken. En beide bakken even vol met water zetten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Water is niet samendrukbaar vandaar dat je die overstroom punten dicht moet maken/houden tijdens het ploppen.
Houd je de overstroom gaten open en je drukt hard op de plopper kan het water daar omhoog omdat er het water kan wijken. Zo krijg je dus geen druk in de buizen van de afvoer.
Geen idee of het haalbaar is maar als je water in die overstort kan gieten en het komt in de bak omhoog staat die ruimte vol met water zo zou je met een plopper de maximale druk kunnen maken.

Ontstoppen 2.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Drielinkerhanden

Drielinkerhanden

  • #7
Bedankt voor de reacties. Uiteindelijk nogmaals geprobeerd maar niet gelukt. Rioolbedrijf gebeld, die hebben het verholpen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #8
bericht aangepast door moderator, bedrijfsnaam verwijdert
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu