Verstevigen dak schuur

Grietbroek

  • #1
Beste mensen,

Op het forum helaas niks kunnen vinden. Vandaar deze post.

Zie afbeelding. Hoe zou ik het dak eenvoudig kunnen verstevigen voor het kunnen plaatsen van een groen dak (60 kg/m2)? De afmetingen van de huidige balken is te zien op een van de balken op de foto. Ik hoop da iemand een geniaal, eenvoudig idee voor me heeft:-)

Afmetingen schuur 6*4. Halverwege is een schot geplaatst als scheiding van de buren. En ja, de buurman doet mee:-)

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Extra balken ertussen of de balken opdikken.

Ik ben niet zo fan van de montage van de balken aan de wanden. Ziet er heel iel uit.
 

Grietbroek

  • #3
Bedankt voor uw bericht. Die twee opties zijn ook bij mij opgekomen, alleen weet ik niet zo goed welke bevestigingsmaterialen ik moet gebruiken zonder het hele dak eraf te moeten halen. Ik ben ook geen fan van deze montage, helaas was het al zo.

Daarnaast ben ik benieuwd op welke manier u denkt de balken op te dikken. Is dit in de lengte of breedte en welke bevestiging zou u voorstellen,
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Opdikken is het makkelijkst. Je lijmt en schroeft er een balkje onder tegenaan. Afhankelijk van de gewenste balkafmeting bv. een 2x3tje.

Er zijn wel manieren om de wand/balk aansluiting te verbeteren. Bv. door de bovenregel van de wanden te vermeerderen (korte stukjes ertussen te plaatsen.

Ik zit nog even te denken aan andere eisen voor een groen dak. Soort dakbedekking e.d. Maar waarschijnlijk heb je je er al wel in verdiept.
 

Grietbroek

  • #5
Wederom bedankt voor uw reactie. Dak is verder ok, op de bitumen kan het sedum met bepaalde lagen direct geplaatst worden.

Als ik extra draagbalken wil installeren tussen de huidige in, heeft u dan nog tips met welke balkdragers ik dan het beste kan werken? In dat geval wil ik extra verticale balken plaatsen voor meer stevigheid en betere mogelijkheid om de draagbalken te bevestigen. Het probleem is dat ik het dak of de muur niet wil demonteren om die balkdragers te bevestigen. Alleen heb ik nog geen handige alternatieven gevonden die in dit specifieke geval te gebruiken zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik zou een balk aanbrengen onder de draagbalken, dan worden de balkdragers minder belast want dat ziet er niet stevig uit.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Een balk eronder moet wel bevestigd worden aan alle balken. Dat gaat lastig met die balkschoenen.

Dit is mijn idee. lekker eenvoudig met 2x3tjes. Dan zijn extra dakbalken met normale balkschoenen te plaatsen:

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu