Stucplaatjes plafond moeten perse verspringen?

Paulus61

  • #1
Ik ben een slaapkamerplafond aan het afwerken met stucplaatjes van 40 x 200 cm en heb twee vragen:

- ik heb mijn rachels nu hart op hart 50 cm zitten en bevestig de stucplaatjes daar haaks op. Ik kan het nu nog veranderen als 50 cm echt een te grote afstand is. Ik laat het hele plafond stucen en verwacht eigenlijk niet dat het gaat doorhangen maar ik hoor graag de mening van een expert.

- kamer is 4.20 meter dus ik kom nooit goed uit met stucplaatjes van 200 cm. Ik laat alle naden, tijdens het stucen, sowieso met dat glasvliesband afwerken tegen het scheuren. Moeten de stucplaatjes nu perse in de lengterichting t.o.v. elkaar verspringen of kan ik toch gewoon aan 1 zijde van de kamer beginnen met hele platen zodat ik na 2 meter ook daar (een met glasvliesband) af te werken haakse naad krijg. als ik de platen laat verspringen moet de stucadoor volgens mij toch alleen maar meer kortere stukken glasvliesband over de haakse naden plakken (in plaats van 1 lange band op 2 meter)?

Ik hoop dat jullie me van goede raad kunnen voorzien.
[/u]
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij de verwerkingsvoorschriften van 1 fabrikant zie ik staan rachels max 400mm hoh. Zelf rachel ik alles op 300mm.

Over verspringende naden lees ik niets, maar zou het zelf altijd doen. Dat is het werk ook niet. Je begint de volgende baan met het reststuk.
 

Johanl

  • #3
Halo.
Bij Stucplaten de latten zeker op 40cm zetten,dit ivm de kopse naad van 2.00m. Met 30cm hoh kom je daar niet op uit. Maar je moet toch snijden in de platen ,om aan 4.20 te komen . dus zou ik ze ook laten verspringen.Dus 2x 2.00m+ 20cm,en dan bv ,1,60m + 2,00m +60cm. En zo om en om. Sucses JohanL
 

Paulus61

  • #4
Bedankt voor alle adviezen. Ik heb de regelafstand inmiddels aangepast naar 40 cm en laat de platen nu voor de zekerheid ook verspringen.
Kost wel wat meer snijwerk en wellicht iets meer afval maar jullie hebben mij overtuigd!
Paul
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu