Verplaatsen CV ketel

DennisS

  • #1
Hallo,

Na wat rondgeneusd te hebben op dit forum heb ik geen antwoord op mijn vraag kunnen vinden, dus heb ik maar besloten om hem hierbij te stellen.

Een tijdje geleden heben we een huis bezichtigd wat ons wel aanstaat.
Het enige waar we echter een beetje huiverig voor zijn is de CV- en warmwatervoorziening.
Bij dit huis staat de ketel in de garage, en hangt er een badgeiser op de zolder.
Nu zou de voorkeur zijn op de zolder een HR combiketel te plaatsen, en tevens een wasmachine aansluiting te fabriceren.

Waar ik zelf (als leek) aan denk vwb werkzaamheden:
- Grotere CV buizen op de zolder in verband met de totale waterstroom die moet plaatsvinden -->waarschijnlijk huidige buizen op zolder te klein om daar zonder aanpassing de ketel aan te hangen
- Condenswaterafvoer gecombineerd met grotere afvoer voor wasmachine (deze staat nu ook in de garage, maar deze is niet inpandig te bereiken)
- gasleiding & koudwatervoorziening zijn aanwezig (geiser)

Omdat ik er zelf vrij weinig verstand van heb, en ik de situatie in het huis maar 1x gezien heb, weet ik dat een gedetailleerd antwoord niet mogelijk is, maar dat maakt ook niet uit.
Ik vroeg me alleen af of iemand kan zeggen aan wat voor bedrag ik moet denken (om het wat eenvoudiger te houden, zonder prijs ketel), om dit te laten aanleggen?
Ordegrootte 5000,-? of 10000? of 20000?

Alvast bedankt!
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er worden hier geen uitspraken gedaan over prijzen offerte's.

Dat zijn de forumregels.

Heeft u vragen omtrent het aanleggen of klus vragen stel ze gerust.
 

Fiesiekus

  • #3
Misschien kan je ook aangeven hoe en wat de de woning is: grootte, vrijstaand?

De aanvoer van een CV-ketel gaat meestal via 2 x 22 mm (voor- en achterzijde woning) naar beneden. Je moet dus even kijken waar die 22mm CV-pijpen nu lopen en ophouden. Verder hangt het een beetje van de vloermateriaal af v.w.b. de rioolpijp. Reken op een 50 mm pijp.

Als de huidige ketel en geyser nog in orde zijn, zou ik ze gewoon blijven gebruiken, tenzij ze slechte rendementen hebben en dus een erg hoog energieverbruik geven.
 

DennisS

  • #4
@ Utreg: Mijn excuses als ik de forumregels overtreed met deze vraag, echter ik dacht gezien te hebben dat een richtprijs een enkele keer wel toegestaan was.

@ Fiesiekus: Het gaat om een 2 onder 1 kap, met een inhoud van ongeveer 430m3. Vloer beneden is hout, 1e verdieping holle beton, en 2e verdieping hout.
 

Fiesiekus

  • #5
Jaren '50-'60 woning?

Het beste kan je zelf voor de wasmachine een 50 mm PVC-pijp naar beneden maken.
 

DennisS

  • #6
Voor het bouwjaar wordt "omstreeks 1970" opgegeven. Dat is het enige wat mij op dit moment bekend is. Ik heb zelf het idee dat het huis eerder van een paar jaar voor 1970 is, dan een paar jaar na 1970 (bouwstijl, met name de wat smallere deuren op de eerste verdieping).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu