Verloopstukje douchekraan verwijderen

Petraw

  • #1
Hallo allemaal,

Wie kan mij helpen? Aangezien mijn nieuwe kraan kapot is, wil ik mijn oude kraan er weer op zetten. Echter denk ik dat mijn vader tijdens het vervangen een verloopstukje heeft gebruikt waardoor de aansluiting een grotere diameter heeft. De afstand is bij beide kranen overigens gelijk.

Maar zoals je zult begrijpen past mijn oude kraan nu niet meer op het schroefmechanisme. Hoe kan ik dit ongedaan maken? Hoe kan ik zonder al te veel te beschadigen het verloopstukje er vanaf krijgen? Heb geprobeerd om te draaien, maar dan verniel ik naar mijn idee alles.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Steekt het verloopstukje maar net uit de tegels, of is het een S koppeling die je in zijn geheel kan zien en uit de muurplaat kan draaien?
In het eerste geval niet aan gaan draaien en in het tweede geval kan je de S koppeling vervangen door een S koppeling met een kleinere diameter. Of een vervangende kraan nemen die wel past op de betreffende schroefdraad.
 

Petraw

  • #3
Ik probeerde een foto van de aansluiting te plaatsen, maar dat lukte niet.
Ik kan niet exact zien wat er achter de rozet gebeurt, maar naar mijn idee zit de originele aansluiting er nog, en is dit verloopstukje er overheen gedraaid. Ik zie namelijk 2 lagen over elkaar, waarvan de buitenste een paar mm uitsteekt.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
In de bovenste rubriek in het forum kan je lezen hoe je fotos kan plaatsen.
 

Petraw

  • #5

 

Petraw

  • #6
Foto's zijn gelukt! Nu nog een oplossing vinden om het verloopstukje er vanaf te krijgen!!!

Wie helpt mij?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Ik heb de verkeerde bril op :mrgreen: , maar wat ik zie is dat je het glimmende gedeelte eerst los moet halen. Daaronder zie je dan de S koppeling in de muurplaat zitten. Die moet je vervangen door een kleinere. Neem degene die er nu inzit mee naar de winkel en je oude kraan en aat je daar adviseren. Koop ook gelijk wat teflon tape. En vraag ook even hoe je dat moet aanbrengen.
Succes ermee.
 

Petraw

  • #8
Dank je wel. Echter kan ik hier nog niet zoveel mee. Ik weet dus dat het glimmende deel eraf moet, maar hoe? Draaien gaat niet, aangezien er geen afgeplatte kantjes aan zitten. Dus dan zou ik alles fijnpletten met mijn tang.

In ieder geval hartelijk bedankt voor je moeite. Ik vrees dat ik het werk aan mijn vader over moet laten en deze week dus nog eventjes moet doorbijten onder een koude douche... :?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Ik denk dat je ze met wat moeite er rechtstandig af kan trekken. Draaien zal niet gaan want dan zit de leiding in de weg. Als je ze beschadigd is er geen ramp gebeurd. Die dingen kosten bijna niks en zijn in iedere bouwmarkt te koop. Je hebt zo wie zo nieuwe nodig want deze passen niet op je oude kraan als die een kleinere aansluiting heeft.
 

Swtkc

  • #10
Volgens mij moet je de rosetten (zo heten die glimmende dingen) met de hand losdraaien met een stroeve handschoen oid.
Nu niet opgeven je bent erbijna!
Succes en laat je schoonvader verbaasd staan.

Swtkc
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #11
Losdraaien zal niet lukken, de rozetten zitten tegen de tegels aan en over de tegels loopt een leiding naar de muurplaat door een uitholling in de rozet. De rozet kan dus niet voorbij de leiding draaien.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Deze rozetten zijn er niet af te draaien, ze moeten er af getrokken worden, probeer het eens met een mes of beitel tssen de rozetten en de tegel.

Er zijn kranen te koop met allerlei aansluitingen, het lijkt me vreemd wanneer er geen kranen op de bestaande aansluiting passen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #13
Petraw schreef:
Aangezien mijn nieuwe kraan kapot is, wil ik mijn oude kraan er weer op zetten. Echter denk ik dat mijn vader tijdens het vervangen een verloopstukje heeft gebruikt waardoor de aansluiting een grotere diameter heeft. De afstand is bij beide kranen overigens gelijk.
Het gaat er dus om om de oude kraan weer terug te plaatsen, er zullen inderdaad passende kranen te koop zijn, had ik ook al gesuggereerd.
 

Willem67

  • #14
Dit zijn opbouw muurplaten, hier zitten geen S koppelingen in.
Hier zijn messing verlopen van 3/4"x 1/2" gedraaid.
Die moet je er eerst uit draaien, en dan messing dubbele nippels er in.
Dan past je oude kraan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
Je hebt gelijk Willem67,
op de grote foto's was het niet te zien, nu wel.
 

Jacovrie

  • #16
Ik denk ook dat Willem gelijk heeft, maar er waren ook muurplaten met aansluiting 12mm met 3/4" buitendraad. Wanneer dit hier het geval is, zullen de muurplaten vervangen moeten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu