Douchekraan verbinden aan bestaande houder.

WoutInHetNoorden

  • #1
Goededag,

Ik was een oude douchekraan aan het vervangen die al decennia vastzit aan de bestaande houder en door de opgebouwde schade aan het schroefdraad alleen met veel kracht te verwijderen was. Nu is mijn vraag of het nog mogelijk is met de huidige beschadiging om een nieuwe douchekop te verbinden aan de standaard, of dat dit niet te doen is.

imagy-image.jpg
imagy-image(1).jpgHier zien we de standaard waar de douchekop aan verbonden moet worden met behulp van het schroefdraad op foto 2. Dit schroefdraad is volledig intact en draait mooi op de houder. Tot zover geen probleem.

Maar draaien we de moer om, dan zien we de grote schade die aanwezig is bij het schroefdraad waarmee de douchekop verbonden was.

imagy-image(2).jpg
imagy-image9.jpg


Nu is de vraag of het zin heeft om veel moeite te steken in het loskrijgen van deze moer die tot nu toe niet te scheiden valt. Of dat beide schroefdraden tot hetzelfde onderdeel behoren en dat het dus hartstikke mooi is dat het schroefdraad aan kant 1 nog helemaal in orde is, maar dat schroefdraad 2 ook essentieel is om een nieuwe douchekop te verbinden.
imagy-image(4).jpg


Hier is wel te zien dat andere kant van de schade aan (of in?) de oude douchekop zit.

En om een idee te geven van het uiteindelijke doel, er was nog een douchekop beschikbaar met een universele aansluiting die wellicht gebruikt kan worden om aan de bestaande standaard te verbinden. Maar de vraag voor mij als leek is dus.. Valt dit te realiseren of is de huidige schade aan 1 kant van de moer dusdanig dat dit niet op te lossen valt met de huidige onderdelen?

PXL_20230715_213208519.jpg


Bedankt alvast voor het meedenken in deze!
 
Laatst bewerkt:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu