Verlichting in de badkamer 12 V veiligheid

Leejoow

  • #1
Goedendag,

Momenteel ben ik bezig met het tekenen van mijn nieuwe badkamer. Ik zit nu te kijken naar de verlichting en kom er niet uit hoe het nu zit met de veiligheid.

Ik ken de zone indeling zoals deze moet worden aangehouden in een badkamer. Nu las ik dat dit niet voor 12V verlichting geld. Weet iemand hier meer van?

Ik zit te denken aan de volgende spots.


Deze wil ik ook boven de doucheruimte plaatsen. Uiteraard met de transformator op het plafond in een droge zone. Weet iemand of dit mag?
 

Tiho

  • #2
Volgens mij wel, maar wat anders. Waarschijnlijk is dat blank gelakt staal. Ik had spotjes in mijn badkamer van dat materiaal en na een half jaar stond dat stijf vol met roest. Toen weer naar RVS moeten zoeken en dat blijft uiteraard goed.

Kortom kun je er mogelijk weleens spijt van krijgen, de binnenkant bv zal zeker niet goed in de lak staan en er gaat toch veel vocht langs ivm luchtsroom door je plafond.
 

Kaajee

  • #3
Ja dat mag
(en is al veelvuldig hier besproken, tip: gebruik de zoekfunctie van dit forum eens, handig en je hebt je antwoorden veel sneller)
 

Leejoow

  • #4
Mijn excuses, ik zocht alleen in de badkamer categorie :)
 

Kaajee

  • #5
Ook in alleen de "badkamer categorie" vind je met bijv. "zone" als zoekterm meerdere waardevolle topics en je antwoord.......

Maar goed het mag dus, alhoewel ik wel/ook de tip van Tiho ter harte zou nemen.........
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu