Verlaagd plafond onder 33-graden kap

Stax

 • #1
Ik heb een kap met een hellingshoek van 33 graden en wil op zolder een verlaagd plafond aanbrengen met gipsplaten. De overspanning is ca. 1,5 m in de breedte en 4 meter in de lengte.

Mijn vraag gaat eigenlijk alleen over de basisprofielen. De kap is aan de binnenzijde afgewerkt met dakplaten (150 mm isolatie en 3 mm multiplex met witte kunststof afwerklaag). Tegen deze dakplaten moet ik dus mijn basisprofielen bevestigen. Probleem is dat als ik ze er koud tegenaan maak, ook de profielen een hoek van 33 graden maken waardoor het lastig is om tengels er tegenaan te schroeven. Lijkt me, in elk geval. Alle balken precies onder een hoek van 33 graden in de lengte doorzagen lijkt me geen doen, maar wat dan wel?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Kan je de plaats van de gordingen opzoeken en dan in de breedte de "basisprofielen" aanbrengen? Dan heb je genoeg steun en je kan makkelijk in de lengterichting de tengels vastmaken.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Met een tafelzaag of een vlaktebank is het een fluitje van een cent om die hoek er aan te maken.

  Je kan e.a gewoon door de houthandel laten maken
  (er vanuitgaande dat je dergelijke machine's niet in je schuur hebt staan)
   

  Stax

  • #4
  Fiesiekus schreef:
  Kan je de plaats van de gordingen opzoeken en dan in de breedte de "basisprofielen" aanbrengen? Dan heb je genoeg steun en je kan makkelijk in de lengterichting de tengels vastmaken.
  Hmmmm dat is eigenlijk wel een slim idee, dan hoef ik alleen de kopse kanten onder 33 graden af te schuinen. De gordingen zijn zo gevonden, want daar hangen de dakplaten tussen en die zijn afgedekt met een strip. Als ik dus door die strips boor zit ik in het hout. Dankjewel!

  @boertje125: Dank voor je reactie! Helaas kan mijn tafelzaag niet onder een hoek zagen en een vlaktebank heb ik ook niet. Ik heb al nagevraagd bij de zagerij van de DHZ-zaak, maar die doen geen verstekwerk :-(
   

  Toon

  • #5
  Stax schreef:
  Ik heb al nagevraagd bij de zagerij van de DHZ-zaak, maar die doen geen verstekwerk :-(
  Beter proberen bij een houthandel oid. DHZ-zaken doen dit meestal niet.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu