Verkleuring door structuurverf heen

Cor83

  • #1
Onlangs heb ik mijn muren zo goed mogelijk proberen schoon te maken met verdunde ammoniak. En hierna de muren bewerkt met structuurverf.
Echter nu komen er toch nog verkleuringen op specifeke platsen doorheen (oude schouw e.d.).

Nu zit ik er aan te denken hier nog een keer met een laag latex overheen te gaan, alleen vrees ik dat hier dan weer een gedeelte van de verkleuring doorheen zal komen. Is er een manier om dit doortrekken van verkleuring in te sluiten? Of op de plaatsen nogmals goed schoon proberen te maken met ammoniak (al weet ik niet of de structuurverf hier zo biij mee is)?

Bij voorbaat dank!
 

BeeTeeWee

  • #2
Om roet- en nicotinedoorslag te voorkomen gebruik je normaal voor het latexen een (of meerdere) laag "isoleer."

Ik zou daar alsnog een laag van aanbrengen en dan nog een keer overschilderen.
 

Cor83

  • #3
Ah bedankt voor de snelle reactie.
Ik dacht dat goed schoonmaken met ammoniak dit ok wel al tegen zou gaan, maar dit is hoofdzkelijk alleen om te ontvetten toch? Nu zal ik wellicht ook niet altijd even goed in de betreffende hoeken zijn gekomen.

Maar over die isoleer ga ik anders vanavond even informeren bij de bouwmarkt. Heeft dit een bepaalde kleur btw? Of gewoon transparant?
Dus kan ik dit isoleer gewoon plaatselijk gebruiken op de meest ernstige plekken of doe ik er verstandig aan de hele muur te bestrijken? Ik ben namelijk niet bepaald bekend met dit product.
 

BeeTeeWee

  • #4
Gewoon een laagje (bij ernstige vervuiling meerdere lagen) op de plekken kwasten / rollen die je eronder wilt houden. Dat kan roet, nicotine of schimmel zijn. Het is een melkachtig goedje, soort witte verf.
 

Cor83

  • #5
Bedankt voor de tip! :D
Ben het vanavond al meteen wezen kopen en zojuist plaatselijk "royaal" op de muur gesmeerd. Het is nog aan het drogen maar verwachtingen zien er inderdaad positief uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu