Verkleuring geschuurd plafond

Admada

  • #1
In september hebben wij een aanbouw laten bouwen. Als plafond hebben wij gekozen voor een geschuurd plafond.

In december begon er een verkleuring door de stuc heen te komen. De kleur was net als de voorstrijk die gebruikt is. Niet enkel in de aanbouw maar ook in het oude gedeelte verkleurde het plafond oranje.

De stucadoors hebben dit meteen netjes geregeld en hersteld. Zij hebben speciale isolatie aangebracht, twee keer en daarna opnieuw het plafond gestuct en geschuurd. Dit was in januari. Nu ontstaan er weer overal in het plafond oranje verkleuringen, zowel in oudbouw als in de aanbouw.

De eerste keer dat het gebeurde kwam er iemand van Knauf een plafondmonster nemen en er komt een vaag verhaal uit van verkeerde beluchting en roken. Nu roken wij ook hier in huis maar zelfs mijn oude plafond was in drie jaar nog niet zo verkleurd als nu mijn nieuwe plafond doet.

Heeft iemand hier ooit al eens van gehoord, dat een geschuurd plafond binnen 2 maanden oranje verkleurt. Het ziet eruit als een soort "schimmel" maar dan de kleur van de voorstrijk. Ik heb er foto's van.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Foto's graag plaatsen.
 

Admada

  • #3




Ik hoop dat deze foto duidelijk is. Dit is de verkleuring, de eerste keer en dat was na anderhalve maand.
 

Het plakkerke

  • #4
Vreemd, als stucadoor is het mij nog nooit voorgevallen dat een primer
een verkleuring veroorzaakt.
Wat is de ondergrond waartegen is bepleisterd.
En kan je achterhalen welk produkt is gebruikt als primer.
 

EdP

  • #5
Ik zit ineens aan iets heel anders te denken: muizen. Zitten er misschien muizen tussen het plafond te urineren? Zo maar een idee hoor, misschien is het niks. Sinds mijn kat er niet meer is heb ik dit jaar ook voor 't eerst weer muizen en die laten alles overal lopen. Je wilt het niet weten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu