Verhoogd hangend toilet maken

K!ungel

 • #1
Ik wil een vriendin helpen met het aanleggen van een toilet in de badkamer. En dat doe ik graag maar voor ik begin zijn er wel twee puntjes die aandacht verdienen.
E.a. zou een verhoogd hangend toilet aan inbouwreservoir moeten worden.
Ze heeft al allerlei materiaal verzameld zoals een duofix basic inbouwreservoir van het bekende G merk en standaard wc pot.
- is hier eigenlijk wel een verhoogd toilet mee te maken? Als ik de beschrijving op internet zie ik nl.
Toilethoogte verstelbaar: Nee
Van de andere kant is het misschien mogelijk om de vloer ter hoogte van het reservoir te verhogen, aangezien alles toch wordt weg gewerkt. Dus om het hele reservoir verhoogd te plaatsen. Levert dat eventueel problemen met de lengte van de afvoer buis op?
- tweede puntje is de vloer: er ligt vloerverwarming in. Het heeft de bijzonder sterke voorkeur om daar niet in te boren. Hoe dan het frame (weliswaar zelfdragend) stevig vast te zetten?
Benieuwd hoe de experts het aan zouden vliegen.
Bedankt alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Dimkal

  • #2
  Met in hoogte verstelbaar bedoeld men dat het wandcloset na montage ook nog omhoog of omlaag gesteld kan worden. Het reservoir wat nu is aangekocht kan prima hoger afgesteld worden door de poten op de juiste hoogte in te stellen. Dat kan betekenen dat je misschien inderdaad de afvoerpijp moet verlengen maar hier zijn ook oplossingen voor. Wat betreft de vloerverwarming is het lastig om dit zo te bepalen, in ieder geval heeft het G-merk ook hiervoor een setje waarmee je de poten aan de wand kan fixeren. Maar beter is het wel om bij de poten daarnaast alsnog extra stevigheid te creëren als je echt niet kan boren in de vloer evt met een houten frame werk gelijmd op de vloer en verankerd op de wanden.
   

  Klussen.

  • #3
  Zoals dimkal aangaf wordt de zithoogte bepaalt door de hoogte-instelleng van het frame. Als je bang bent de vloerverwarming te raken, zou ik de plek rond van de poten van het frame voorzichting uithakken en het frame zodanig plaatsen dat het tussen de vloerverwarmingsbuizen op de beton kan worden vastgezet. Ik heb weinig vertrouwen in reservoirs die alleen aan de wand hangen. Als iemand van 100 kg op de wc gaat zitten krijg je, door het moment, een enorme trekkracht op de bevestiging.
   

  K!ungel

  • #4
  Bedankt!
  Daar kunnen we wat mee. Ik voel een
  Pootbevestiging aan achterwand
  -setje , icm met een aan de vloer verlijmd balkenframe aankomen.
   

  K!ungel

  • #5
  Ik had 'm m'n andere thread ook al gepost maar ik was er wel content over, vriendin ook trouwens.

  IMG_20211119_163046928.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu