Aanleg verhoogde inloopdouche vragen

Danoontje

 • #1
Wij zijn aan het plannen om van de zomer ons badkamertje te verbouwen.

Het is maar een klein ding en we willen hem zo optimaal mogelijk gebruiken: wasbak en douche.

Voorheen is dit een inloopdouche geweest: dikke laag beton met eronder de houten vloer. Preciese manier van aanleggen geen idee.

Bij de vorige bewoners is de afvoer gaan lekken. Hier kwamen ze niet meer aan; zodoende is een bad geplaatst met een afvoer naar buiten de regenpijp in (originele afvoer kwam ook op deze pijp uit, maar dan 2 verdiepingen lager).

Nu willen wij van het bad af en weer een (inloop) douche maken.

We hebben 2 keuzes: een douche bak plaatsen op de huidige betonnenvloer, maar dat vinden we eigenlijk niet mooi.
Andere optie is om een 10cm verhoging te maken en hierin een nieuw putje te maken met afvoer naar buiten.

Deze laatste optie heeft onze voorkeur omdat het geheel dan mooi te betegelen is. Tevens willen we een stukje douchewand maken als muurtje met aan de andere kant de wasbak eraan.

Nu heb ik in eerste instantie wat constructie vragen:

De 10cm verhoging: gipsblokken (Ytong) of celbetonblokken plat leggen? Afvoer ertussen en dat beetje ruimte vullen met cement? Of andere opties?

Het muurtje zelf ook van celbeton metselen? Is dit stevig genoeg om een wasbak aan te hangen? (muurtje komt niet tot aan het plafond en komt aan 1 kant tegen de muur

We willen niet gaan frezen of kappen in het beton. Met onze houten vloer zijn we bang dat we dan onder opnieuw kunnen gaan stucken en tevens geeft frezen ontzettend veel stof af.

Iemand tips?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Danoontje

  • #2
  Niemand?? :cry:
   

  Bundy

  Specialist Verwarming
  • #3
  De 10cm verhoging: gipsblokken (Ytong) of celbetonblokken plat leggen? Afvoer ertussen en dat beetje ruimte vullen met cement?

  ben geen bouwer maar dit idee wordt een ramp.
   

  Tiho

  • #4
  Kun je niet een houten kader maken en daar dan een vloertje in storten? Zal wat beter tegen vocht kunnen.
   

  Danoontje

  • #5
  Dat kan natuurlijk ook.

  Ik dacht er zelf aan om de celbetonblokken plat te metselen zeg maar en dan een bovenlaag cement erop om het glad te strijken. Leek mij niet eens zo'n slecht idee :oops: :oops:

  Maar het grootste probleem is het muurtje; waarvan en hoe maak ik deze zodat er zowel een glazen deur als een wasbak aan kan hangen, met de leidingen erin verwerkt.

  Bovenkant komt niet vast aan plafond...

  Ik dacht zelf aan celbeton, maar dan met de golvende kopse kanten en 10cm dik. Met eventeel verticaal rvs staven erdoor voor de stevigheid.
   

  Keukenman

  • #6
  Groene Ytongblokken en dan met ankers aan de muur vastzetten. Blijft echt wel staan. Ook de tegls vormen een extra verbinding!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu