Vergaarbak onder uitloop kiezelbak monteren

PaulSB

  • #1
Hi Klusidee forummers,

Onder de uitloop van deze loden kiezelbak (foto) zou ik graag een vergaarbak monteren. Ik heb een paar vragen over deze klus.

Hoeveel afstand mag / moet er tussen de onderkant van de stadsuitloop en de bovenkant vergaarbak zitten? Goed om te weten: de wind waait regelt richting de kant van deze uitloop. Ook zou ik willen voorkomen dat het water als het ware aan de onderkant van de loden uitloop blijft pakken en alsnog terug kruipt naar de muur.

IMG_7676.jpeg


In principe wilde ik deze vergaarbak gebruiken:

1673801407594.png


Deze heeft geen uitsparing voor de uitloop aan de achterkant, dus in principe zou ik de bovenkant van de vergaarbak hoogstens kunnen laten aansluiten aan de onderkant van de loden uitloop.

Wat is jullie advies voor de montage?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik haalde uit de achterkant een rechthoekig stuk zodat de bovenkant van het lood gelijk ligt met de bovenkant van de bak. De afwerking van het gat dek je daar mooi af.
Zo onder de uitloop gehangen vond ik zo'n armoedig gezicht.
Voor het plakken van water aan de onderkant van de bodem van de lodenbuis moet je even een druiplipje buigen. Dat doe je voorzichtig met een combinatie tang.
 

PaulSB

  • #3
Dank voor de reactie @Wgb.

Wat bedoel je precies met een druiplipje? Je buigt de onderkant van het uiteinde van het lood iets om naar beneden?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Helemaal goed. Op de foto lijkt het dat de buis van de afvoer te horizontaal loopt. Terug lopen van water, naar de gevel, aan de onderzijde van die buis is dan niet uitgesloten.
 

PaulSB

  • #5
Dat klopt @Wgb. De buis loopt maar een beetje af. Om die lip makkelijker te kunnen maken, is het dan nog handig om links en rechts de onderkant aan het uiteinde iets in te knippen, zodat de onderkant makkelijk(er) buigt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu