Vergaarbak

Hansdennekamp

  • #1
Ik kan nergens goede tekeningen vinden van het volgende. Ik heb zinken vergaarbakken gekocht. Heb een platdak overigens. Nu lijkt mij het mooist dat je die vergaarbakjes zo monteert dat je eigenlijk de uitloop niet ziet van het dak, maar dat betekent dat ik een gat ( zo groot als de uitloop is) in de nieuwe vergaarbakken moet gaan maken.
Of monteer ik de bakken echt ruim onder de uitloop, welke dan met een stukje pijp in de vergaarbak laat lopen. Mooist zou zijn de vergaarbakken dus zo te monteren dat je die uitloop niet ziet. Ze zitten dan wel op het boeiboord. Ben geen loodgieter, maar wel handig en weet dus niet hoe het officieel zit.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Altijd een gat maken in de rug van de bak. Staat het netst. Je dekt ook de ruimte die tusen de buis van de zijuitloop en de gevel of boeideel zit af. In zink is dat wat lastiger dan een kunststof bak.
Ook kan je met een bak op deze wijze een klein beetje verschil oplossen met de aansluiting van het riool mocht deze niet precies onder de buis van de uitloop zitten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
U hoeft de afvoer niet exact uit te knippen, de diepte die nodig is mag over de hele breedte lopen, dat knipt wat gemakkelijker.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Uitsparing niet lager uitknippen dan het overloop pijpje want bij verstopping loopt het achterlangs in plaats voor overloopt.


Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
4
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu