Verf los na Ductape

Hvdk

  • #1
Ben nu aan het schilderen en dek het af met plastic en ductape op de kozijnen. Wanneer ik het ductape los haal, trek ik soms de verflaag eraf.

Zit de verf dan nog wel voldoende vast op het hout?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ductape heeft een hoge kleefkracht die verflagen vrij gemakkelijk doet loslaten. Meer een calamiteitentape. Verse verf heeft weken nodig om uit te harden en goed te hechten. Op verse verflagen gebruikt u blauwe tape.
 

Hvdk

  • #3
Tja ductape is inderdaad krachtig, maar afplakband is niet echt krachtig om tijdens wind en regen een zeiltje vast te plakken, vandaar.
Maar de lak is niet vers, maar minimaal 2 jaar oud.
Ik moest wel verven nu. Het kozijn bleek rot van het weekend en ik heb dit gerepareerd. Vandaag snel even geschilderd, omdat er slecht weer op komst is de hele week en bang ben dat het kale hout te nat wordt, om straks nog te schilderen.

Verder zie ik geen blazen of gebladderde verf. Ik neem aan dat de verf dan nog voldoende vast zit?

Volgende week wordt het droog en dan wil ik nog een keer gronden (noordkant) en hierna met Si... EPS lakken. In het voorjaar wil ik echt aflakken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Tja, u vermeldt er nu een aantal feiten bij die ons onbekend waren.
Blijft dat ductape ongeschikt is op geschilderde oppervlakken te gebruiken.
Normaliter hechten verflagen van 2 jaar voldoende. Indien er geen bladders of blazen in de verflaag zichtbaar zijn is de ondergrond voldoende stabiel.
 

Hvdk

  • #5
Excuses voor de onvolledige info.
Mijn zorg was meer: Zit de verf wel voldoende vast. Je kunt testen door een andreas kruis te kerven, hierop normaal plakband te doen en los te rukken.
Bij de ductape trok ik niet hard en had niets ingekerfd en liet toch een stukje lak los. Vandaar mijn twijfel.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Maar ductape is geen gewone schilderstape. U gebruikt dit meer voor spoedklussen of tijdelijk afdichten bij een lekkage. In de schildersbranche gebruiken we het bijvoorbeeld om plastic covers vast te zetten op glas om reparaties op houtwerk tegen regen te beschermen, maar niet op verfoppervlakken.
 

Hvdk

  • #7
Je hebt gelijk. Ik kon het echter niet op het glas tapen, omdat het een naar binnen kantelend klapraam betreft waarvan ik er van buitenaf niet bij kan (te hoog Ik zal het voortaan proberen met schilderstape. :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu