Kalkzandsteen overschilderen (oude verf komt los)

Joeri87

 • #1
Beste Schilders,

Kan iemand mij a.u.b. adviseren? Wij hebben net een nieuwe woning gekocht en willen onder andere de keuken schilderen.
Echter kwam ik er na het verwijderen van wat kastjes achter dat de oude verf vrij eenvoudig van de muur is los te trekken.

Het is volgens mij een afwasbare latex verf en de betreffende muur is kalkzandsteen. (op de betonnen muur aan de andere zijde zit het wel goed vast.)
De oude verf trek je er als een dun elastisch velletje af, mogelijk is het slecht of niet voorbehandeld?
Het scheurt wel steeds dus het zou een hoop werk zijn om het van de hele muur af te krabben en kalkzandsteen krast ook erg makkelijk met een plamuur mes.

Nou is mijn vraag dus of ik de verf helemaal moet verwijderen en hoe? of voor behandelen met iets speciaals? of gewoon overschilderen?
En waar ik op moet letten bij het schilderen van kalkzandsteen? Ik heb zelf ook afwasbare latex verf gekocht voor de keuken.

Vast bedankt voor de hulp!

Met vriendelijke groet,
Joeri
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Is de kalkzandsteen gestuct?

  Verwijderen kan met een plamuurmes of afsteekmes. Alle losse delen moeten verwijderd worden voordat je aan een nieuwe afwerking kan gaan beginnen.
   
  • Like
  Waarderingen: Joeri87

  Joeri87

  • #3
  Ja, alle muren zijn zo te zien glad gestuct (vrij nieuwe woning uit 2015) Ik heb de losse delen reeds verwijderd, maar omdat dit vrij eenvoudig ging vraag ik me af of ik alle verf van deze muur moet verwijderen of met iets moet behandelen? Toen ik aan het velletje verf trok kon ik een stuk van 10x10cm zo van de muur trekken en met een plamuur mes kwam het er een stuk makkelijker af als ik had verwacht.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu