Verf kozijn buiten laat los

BillyBeun

  • #1
Hallo allemaal, ik heb een vraag.

Ik heb 2 jaar geleden mijn kozijnen in de lak gezet. Maar nu laat het bij het kozijn bij de voorgevel alweer los.
Ik heb sigma grondlak en buitenlak gebruikt dus het zou ongeveer 7 jaar goed moeten blijven volgens het blik.

Eigenaardig is wel dat het alleen rondom de glaslat loslaat. En zodra je de lak er vanaf trekt dan is het eronder ook vochtig. Dus het lijkt alsof het van onder de lat komt.

Mijn eigen opvattingen zijn dat ik mogelijk de openingen voor de vochtregulatie heb dichtgeverfd de vorige keer. Of dat ze niet groot genoeg zijn. Ik weet ook niet zeker of ze bij dit soort lat aanwezig zijn. Maar het wel een paar kleine openingen gevonden.
Dat deel van het huis komt pas vanaf 16:00 in de zon te staan en het staat de rest van de dag in de schaduw, en het is er vochtig. Wat het nu het weer winter wordt ook lastig maakt om er zo even een nieuwe grond en laklaag overheen te doen.

- Is het voldoende om de winter door te komen met alleen een (dubbele) grondlaag? Dan wanneer de temperaturen weer voor droogte zorgen kan ik hem opnieuw aflakken.
- Moet ik nog wat aanpassingen doen om de vochtregulatie te verbeteren?
- En is het nodig om het gehele kozijn opnieuw te doen? De rest van de lak zit er overal nog goed op. Het scheelt een hoop tijd om alleen de glaslat opnieuw in de grond en in de lak te zetten.

Het koijn heeft een keer eerder al rot gehad en toen is het gerepareerd door een timmerman. Dit was de eerste keer erna dat er weer een laklaag overheen is gedaan.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan denken. Alvast bedankt!
Glaslat voorgevel boven.jpg
Glaslat voorgevel onder.jpg


DSC_0022.JPG
DSC_0016.JPG
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De beluchting van de kozijnsponning is niet op orde. Condens kan maar 1 kant op: het hout in. Dit is het eerste stadium van houtrot.
 

BillyBeun

  • #3
Bedankt voor je reactie. Weet je wat hiervoor de beste oplossing is?
 

Ijssel87

  • #4
Ik volg deze even.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu