Verf bladdert af na verven, wat doe ik fout?

Canon

 • #1
Hallo allen,

Voor het eerst ben ik mijn kozijnen gaan verven, omdat de verf er af bladderde aan de voorkant.
Ik ben ook wat goede kozijnen aan de achterkant gaan insmeren met (auto)wax, voor een soort beschermlaagje.

Dom dat ik was, ben ik ook 1 kozijn aan de achterkant gaan verven. De (nieuwe) verf zat er niet mooi op en bladderde er af.
Ik ben daarom nog een keer flink aan het schuren gegaan, en daarna goed met amoniak er overheen met het idee om het te ontvetten.

Gisteren heb ik het geverfd en wou nu weer een laag aanbrengen. Tijdens het schuren zag ik het zelfde resultaat (zie foto's).

Mijn vraag is dus: Wat doe ik fout? Is die auto wax zo heftig dat je er echt een tijd niet op kan verven? Of is het weer te slecht/vochtig? Het heeft niet geregend iig.
Mijn plan is om het nu er gewoon op te verven en komende zomer maar te kijken hoe het er op zit...


WhatsApp Image 2022-10-27 at 12.34.33 PM.jpeg
WhatsApp Image 2022-10-27 at 12.34.32 PM.jpeg


WhatsApp Image 2022-10-27 at 12.34.32 PM.jpeg WhatsApp Image 2022-10-27 at 12.34.33 PM.jpeg
 

Klussen Verbouwen

 • #2
sowieso VOORDAT je gaat schuren altijd eerst goed ontvetten: anders schuur je viezigheid& de vettigheid
in de oude verflagen en in het hout zelf, wat slecht is voor de hechting van de nieuwe verf.
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #3
Canon schreef:
Ik ben ook wat goede kozijnen aan de achterkant gaan insmeren met (auto)wax, voor een soort beschermlaagje.
autowax is voor auto's, niet voor kozijnen. Ongeacht of deze kozijnen van hout, kunststof of aluminium zijn. Als je pech hebt zit er een beetje siliconen in de autowax. Dan zal verf helemaal niet meer hechten.
 

Canon

 • #4
Goede tips.

Wat betreft de autowax, is het dus 'slecht' om het jaarlijks te doen? Dus ook als je het niet van plan bent te schilderen? Is hier ander materiaal voor?

Ik dacht, als ik nu jaarlijks de boel goed schoonmaak en wat insmeer, zorgt het er voor dat het misschien beter tegen het weer bestemd is. (kreeg de tip van een familie lid).
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #5
Ik heb nog nooit op een verfblik zien staan dat je na het schilderen met wax aan de slag moet... Dat zou toch te denken moeten geven.
 

Pvr

 • #6
Hier zit silicone in die krijg je niet weg met amonia hiervoor zal je speciale silicone verwijderaar moet halen bijv bij een autoschade bedrijf. Anders komt het gewoon niet goed
 
 • Like
Waarderingen: Walker

Nth

 • #7
Wat ik op jouw foto bij het scharnier kan zien lijkt dat op vis-ogen in de verf.

Er bestaan anti-silicone druppels voor in je verf die zorgen voor betere hechting op silicone. Moet je even opletten want Acryl is voor waterbasis en alkyd is harsbasis, die laatste heb je nodig want ik ga er vanuit dat je buiten alkyd-verf gebruikt.

Kozijn grondig met siliconenverwijderaar behandelen, ontvetten met amoniak of stmark, met wat water afspoelen, licht opschuren, nieuwe verfbus kopen, anti-silicone druppeltjes in je verf, nieuwe kwasten/materiaal, (gebruik verfblikken zodat je kwast niet in de originele verfbus komt, schenk ook geen verf terug in de pot), schilderen en hopen dat het blijft zitten.

Anders moet de verf eraf gebrand worden.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
 • #8
Goede tip van die wax, levert je een hoop ellende op.

In plaats van elk jaar met die was in de weer gewoon jaarlijks inspectieronde en tijdig opnieuw schilderen. Met de juiste kwaliteitsverf die goed is aangebracht zou je er zeker een jaar of vijf tegenaan moeten kunnen.
 

eezacque

 • #9
We dwalen af, maar voor krijtverf wordt wel geadviseerd de verflaag af te werken met wax. Ik heb het een keer zien gebeuren bij familie die dolenthousiast was over krijtverf, je hoeft niet te gronden, krijgt een 'landelijke' uitstraling, maar je moet het wel eens in de zoveel jaar waxen, anders blijft het niet mooi :shock:
 

Nth

 • #10
eezacque schreef:
voor krijtverf wordt wel geadviseerd de verflaag af te werken met wax
Ik vermoed dat dat een wax is zonder siliconen.
 

TbM

 • #11
De tip om kozijnen jaarlijks te behandelen met autowax heb ik inderdaad ook wel eens gehoord, maar dat was bij een leverancier van kunststof kozijnen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #12
En ook dat is een hele dikke no-go. Gewoon niet doen.
 
 • Like
Waarderingen: Ambidexterity

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu