Verdiepingsvloer

Yoshi94

  • #1
Hallo leden,

Op de helft van mijn eerste verdieping zit een verhoging van 40cm, deze wil ik gelijkvloers maken met de betonvloer van de andere helft van mijn huis.
De betreffende ruimte is 6 meter breed bij 3.5 meter lang. De balken kunnen ofwel hetzelfde liggen zoals ze nu liggen, door een balk in het midden aan de bestaande draagbalk/spant hangen, waar de andere balken aan hangen middels raveeldragers. Deze kunnen aan de twee muren naar mijn buren bevestigd worden dmv een balk aan de muur te bevestigen.
Nu is mijn vraag of deze ook dmv raveeldragers bevestigd kunnen worden; komen er dan geen zijwaardse krachten op de muren dmv temperatuursverschillen/krimp, omdat deze dan 'opgesloten' zit. Of is het beter de balken op de balk aan de muur te laten afsteunen? Of toch uitbikken, wat meer werk is, gezien er veel balken tegen de muur uitkomen.
Een andere optie is een lange 6m balk langs het raam te zetten en de balken in de lengte van 3.5 meter te leggen deze kunnen gemakkelijker opleggen omdat de muur boven weg is, dus kun je van bovenaf uithakken, hier hebben de balken een langere lengte om de overbruggen.

Mvg,

Yoshi

muren.png sideview.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je wil dus in het rechter gedeelte een vloer maken op dezelfde hoogte als de vloer ernaast?

Daar moet je een constructeur voor inschakelen. Die rekent uit of de spanten (en rest van de constructie zoals de fundering) uberhaupt het extra gewicht wel aankunnen. De berekening van de constructeur heb je ook nodig voor de vergunning. Hij kan de rest van je vragen ook beantwoorden.

sideview.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Wat ga je hiermee winnen? Ook na het verlagen van de vloer heb je geen stahoogte erbij gekregen. Als je kosten en baten tegenover elkaar zet lijkt het mij niet rendabel.

Of je pakt het groter aan, en gaat voor een complete dakuitbouw incl. wijziging draagconstructie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu