Verbouwing twee daken verbinden

Keepy

 • #1
Hallo allemaal,

Wij zijn momenteel bezig met oriënteren naar een andere woning. We hebben nu een woning op het oog die ons bevalt alleen is een deel van de 1e verdieping alleen bereikbaar via een vlizotrap. Hierdoor heeft de woning 3 slaapkamer maar bestaat de mogelijkheid om 5 slaapkamers te creëren. Hiervoor dienen twee schuine daken met elkaar worden verbonden door een overloop te creëren tussen de twee daken. Voordat wij ons verder gaan verdiepen willen wij graag weten of het realistisch is om dit te doen of dat wij hier te gemakkelijk overdenken. We zouden als het financieel haalbaar is 2 dingen willen veranderen aan het huis. We willen graag de werkzaamheden uitbesteden. Graag jullie meningen of dit realistische richtprijzen zijn voordat wij ons er in gaan verdiepen.

Punt 1 willen graag op korte termijn doen. Punt 2 is optioneel maar niet noodzakelijk op korte termijn.

1 Overloop creëren tussen twee schuine daken
Zie onderstaande afbeelding. Het bovenste deel is momenteel alleen toegankelijk middels een vlizotrap. Het onderste deel is toegankelijk met een vaste trap. We willen graag de overloop vergroten en doortrekken naar het andere dak zodat de gehele 1e verdieping bereikbaar met 1 vaste trap. Tussenvloer is van hout en betreft dakpannen dak. Nieuw dak betreft dan plat dak. Is het realistisch om hiervoor een richtprijs te hebben van € 25.000,-.

Huidige en gewenste situatie
2 Slaapkamer verbouwen tot badkamer
Twee kamers zijn gelegen boven de badkamer of keuken. Eén van deze twee kamers willen we graag verbouwen tot badkamer (ca. 10 m2) waarbij kabel en leiding vanuit de keuken/badkamer naar boven worden aangelegd. Badkamer heeft bij voorkeur een ligbad, wc, douchehoek en een wastafels. Afwerkingsniveau mag basic zijn. Is het realistisch om hiervoor een richtprijs te hebben van € 20.000,-.

Mogelijk ligging extra badkamerWe hebben meer dan € 45.000,- maar willen graag minimaal € 10.000,- achter de hand houden voor onvoorziene dingen. Het gaat dus niet om exacte prijzen maar meer om een gevoel te krijgen of het verstandig is ons hier in te gaan verdiepen of dat zinloos is met dit budget.

Uitgangspunten:
- geen asbest aanwezig in dak;
- afmeting nieuwe overloop (circa 2,0m x 6,0m);
- boven verdieping bestaat volledig uit hout met dakpannen;
- werkzaamheden willen we graag uitbesteden;
- volgens online vergunning check is het vergunning plichtig.

Alvast bedankt voor jullie reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Hier waag ik mij niet aan, het is blind gokken om hier prijzen van te noemen, daarom doen we dat ook niet op het forum.
  Laat een paar offertes maken en vraag naar de begin en eindtijd van de verbouwing i.v.m. de grote drukte op de markt.
  Een verblijfsruimte met met een vaste trap bereikbaar zijn.
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #3
  Begin eens met kijken hoe de kap is. Is deze vrij van houtworm, goed geisoleerd?

  Als er meer werk aan de kap is, is het vaak handiger in 1 keer een nieuwe geisoleerde kap aan te brengen.
   

  Keepy

  • #4
  Offertes opvragen is op dit moment niet van toepassing omdat ik geen akkoord heb over de koop dus aannemers kunnen niet kijken. Als we akkoord hebben gaan we natuurlijk iemand laten kijken.

  Mijn vraag is of het een beetje realistisch is als er geen grote gebreken worden aangetroffen?

  Snap zelf ook dat als dak vol met houtworm zit of andere grote gebreken
  aan het huis zijn dat het meer gaat kosten.

  Als mensen nu al uit ervaring zeggen dat het waarschijnlijk lastig gaat worden voor dat bedrag, heeft verder uitzoeken en navragen geen zin namelijk.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  De bedragen lijken best ruim gekozen, maar het is lastig dat goed te beoordelen. En ik ben ook geen bouwkostendeskundige. Er zijn online wel richtprijzen te vinden. Zoek iemand voor de bouwtechnische keuring die deze verbouwing ook kan beoordelen.

  Bij zulke grote verbouwingen is het goed eerst een totaalplan te maken. Wat wil je in de toekomst allemaal veranderen? Wil je je huis comfortabel en energiezuinig maken? Pas dan dit plan daar in. Ik zou ook de hele kap meteen vernieuwen. Vaak moet de zoldervloer ook verstevigd worden.

  Reken ook de kosten voor de vergunning en constructeur meteen mee.
   

  Ralph

  • #6
  Het snelste en goedkoopste is een pannendak er haaks tussen zetten.
  Dat moet ruim kunnen voor 45000 eurotjes.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu