Verbouwing in delen ivm vergunning

DirkieB

  • #1
Wij willen ons huis verbouwen. Nu mogen we een deel zonder omgevingsvergunning aanbouwen en hebben we voor een ander deel er naast wel een vergunning nodig. Nu kan ik daar niets over vinden, maar hoorde ik dat als we nu een vergunning aanvragen voor het ene deel we ook het vergunningsvrije deel daar bij op moeten nemen, waardoor het extra tijd en geld aan leges kost. Is dit zo? Dienen we dan eerst de ene aanbouw te doen en daarna pas de vergunning voor de rest aan te vragen? Iemand ervaring hiermee? Alvast bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Nee, het vergunningsvrije deel hoeft niet op tekening te staan. Je mag het zelfs tegelijk bouwen.

Waarom stel je je vraag niet gewoon aan de gemeente?
 

DirkieB

  • #3
Bedankt voor het antwoord! Ik stel de vraag niet aan de gemeente aangezien ze verschrikkelijk zijn en niet mee willen denken. Wij denken zelfs dat alles zonder vergunning kan, maar zij niet. Ze begrijpen het zelf niet... Echt een schande.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je kan ook een adviseur zoeken. Bv. architecten zijn als het goed is aardig op de hoogte van de vergunningsvrij-regels.

Check wel goed of het echt wel vergunningsvrij is. De gemeente heeft dus een andere mening. Tijdens de bouw wil je daar geen last van hebben.

Als je het niet eens bent met de gemeente kan je een klacht indienen. Uiteraard kan je eerst de ambtenaar zelf nogmaals om uitleg vragen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu