Verbouwen badkamer; paar probleempjes

Johansplace

  • #1
Ik ga de badkamer in mijn nieuwbouwappartement vergroten en vervolgens verbouwen. Ik heb de wasmachineruimte bij de badkamer getrokken door een gibo muur uit te breken.
Ik stuit nu op de volgende problemen:
- de vloer in de bijgetrokken ruimte is beton met een anhydriet dekvloer. Dit moet ik waterdicht maken voordat er overheen getegeld kan worden om lekkage te voorkomen.

Hoe doe ik dit? Zelf dacht ik aan om de vloer met een speciale primer te behandelen of om de anhydriet vloer eruit te hakken en een zandcement vloer te storten. Wat is de beste optie? (sowieso ga ik waterdichte lijm en voegmiddel gebruiken).

Verder ga ik op de plek waar voorheen de douche zat een bad plaatsen en de douche komt nu in een andere hoek. Ik moet dus een oplossing vinden voor de afvoer. De nieuwe douche wil ik middels Ytong blokken verhogen en een douchedrain daarin wegwerken. De afvoer van de douche wil ik dan onder het bad door laten lopen en samen met de afvoer van het bad op de oude douche afvoer (ligt onder het bad) aansluiten.
Hoe kan ik dit het beste doen? Is het simpelweg voldoende om de afvoerpijpen in het oude doucheputje te laten uitkomen? Of moet ik een nieuwe afvoer storten?
 

Fiesiekus

  • #2
Wat het laatste betreft: die oplossing die je aandraagt kan idd, maar de pijpen moeten dan wel op (gering) afschot komen te liggen. Er zijn rubbers en sokken met manchet te koop waarmee je zo'n verbinding op een bestaand doucheputje kan maken.

Als je een foto van het putje plaatst, kunnen we iets meer erover zeggen.
 

Superkees

  • #3
Is een gietvloer niet voldoende waterdicht? Spul wordt in iedergeval knetterhard. En aangezien je meerdere ruimtes gaat samenvoegen, loop je waarschijnlijk tegen hoogteverschillen aan.
 

Johansplace

  • #4
Kan ik die anhydrietvloer verhogen door een gietvloer daarover te storten?

Als ik die anhydrietvloer met een primer behandel zit ik nog met een hoogte verschil met de originele badkamervloer.
 

Michiel_H

  • #5
Wat voor vloer ligt er nu in de badkamer? Ik zou niet gaan tegelen over anhydriet, mocht daar langdurig water bij komen dan verpulvert het helemaal. Als er nu nog geen afwerkvloer in de oude badkamer ligt dan zou ik het anhydriet er gewoon uitkappen.
 

Johansplace

  • #6
De oorspronkelijke badkamervloer is betegeld. De bijgetrokken ruimte heeft dus een anhydrietvloer. Ook is er een hoogte verschil door het tegelwerk.
Ik wil over het oude tegelwerk v/d badkamer heen tegelen.

Eurocol heeft speciale primers en afdichtpasta voor anhydrietvloeren dus de anhydrietvloer hoeft er niet perse uit dan lijkt mij. Alleen zit ik dan nog met het hoogte verschil.
 

Michiel_H

  • #7
Over tegelwerk over anhydriet in badkamers heb ik alleen maar slechte ervaringen gehoord.. Het schijnt te moeten kunnen, maar als er over 10 jaar een randje kit lekt dan ligt over 12 jaar je tegelvloer los.. Dan is het wel makkelijk verwijderen, want van je anhydriet is niks over.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu