Verbeteringen vloer garage

RB1983

  • #1
Hallo, bij mij nieuwe woning (1970) zit een garage (6,5m x 2,8m) waar ik een aantal verbeteringen in doorvoer om die weer up to date te maken. Het aanpakken van de vloer is er één van. Daaraan moeten de volgende dingen gebeuren:
- Een stuk van 2 meter (x 2,8) moet 10cm verhoogd worden om het hoogteverschil (15cm) met het straatniveau in de tuin te overbruggen
- Het overige deel moet geëgaliseerd worden waarmee de stoffende betonnen vloer afgedicht wordt

Hoe kan ik deze stappen het eenvoudigst/voordeligst doen? Ik zat zelf te denken aan:
- Het te verhogen deel afsplitsen met een kunststof balk 10x10 (bevestigen aan vloer)
- Beton storten in de bak die daardoor ontstaat, net niet helemaal vol. => Maar welk betonproduct gebruik je? Moet je wapenen?
- Het verhoogde en het niet verhoogde deel vervolgens egaliseren met egaline zodat er een strakke vloer met twee niveaus ontstaat.
- De egalinevloer schilderen met betonverf zodat ik de garage eventueel zou kunnen dweilen.

Tips zijn welkom!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
10cm extra beton erop geeft een hoop gewicht extra (1.3 ton). Kan de fundering dat hebben? Is er risico op ingelijke zetting (scheefzakken)?

Je kan normaal beton storten, en dat laten vlinderen. Dan is geen egaline of betonverf nodig. Scheelt een hoop werk en misschien zelfs kosten (ik vermoed dat vlinderen minder kost dan egaline + verf).
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als je een product aanbrengt op een niet geisoleerde betonvloer is er kans op vormen van condens.
Is die laag poreus zie je geen water. Is die laag niet poreus krijg je misschien af en toe een film van water op je vloer.
 

RB1983

  • #4
De vloer is kurkdroog en stoft het hele jaar door als een gek. Dus (optrekkend) vocht zal niet het probleem zijn. Qua fundering van de garage kan ik dit vinden in de bouwtekeningen. Er zit in ieder geval geen kruipruimte onder. Het zijn op zichzelf staande garages.
1642099879297.png
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
RB1983 schreef:
Dus (optrekkend) vocht zal niet het probleem zijn.
Optrekkend vocht is niet de oorzaak van het vocht. Poreus of niet poreus daar ligt de oorzaak.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Over dat vocht zou ik me geen zorgen maken.

Waarom wil je trouwens een deel ophogen en niet de hele vloer?

Ik gaf in mijn vorige reactie aan om normaal beton te gebruiken. Ik geloof dat zandcement ook gevlinderd kan worden, dat is dan handiger.
 

RB1983

  • #7
De tuin ligt op hoger niveau dan de straat. De garage ligt nu op straatniveau, maar de schuurdeur naar de tuin op tuinniveau. Dat verschil blijft. Door een deel te verhogen is het schuurdeel goed bereikbaar, maar behoud ik in de rest van de garage de hoogte die niet superhoog is. In het garagedeel is ook sprake van een "zoldertje" boven de motorkap zegmaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu