Veranda constructie

Theo Tromp

 • #1
Hallo,

Er een veranda. De veranda heeft een diepte van 2 meter.

Voor de veranda wordt gebruik gemaakt van T-balken van 2 meter lang, te ondersteunen aan de uiteinden (aan de woning en op een zware balk). Het veiligeidsglas is 8mm dik (4+4) dus weegt 20 kg m2. Het glas is 1 meter breed. Het geheel is 7 meter breed dus ik gebruik 8 balken en 7 glasplaten.

Ik denk eraan om stalen (ongelijkzijdige) T-balken van 60x30x5,5 mm te gebruiken. Dit op basis van een advies van de glasleverancier. Deze balken wegen 3,7 kilogram per meter. Treksterkte 520-720.

Is deze balk voldoende stevig voor de veranda, rekening houdend met eventuele sneeuw etc. Ik denk dat iedere balk op zich 150 kilogram moet kunnen dragen. Weet iemand of de gekozen balk daar voldoende sterk voor is?

Groeten, Theo
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het forum is er niet om berekeningen uit te voeren, via een leverancier van het ijzer kunt de berekening laten maken, vaak is dat gratis.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu